Glas Slavonije

U Sloveniji će na Stol, u BIH će do Matinskog visa

-

Da su članovi Planinarsk­og društva Krndija Našice, pojedinačn­o ili grupno, aktivni tijekom cijele godine može se vidjeti po njihovim čestim boravcima u planinama, radnim akcijama uređenja planinarsk­og doma, okoliša, ali i po nizu organizira­nih izleta. Iza našičkih planinara u prošloj je godini 60-ak izleta i planinarsk­ih pohoda, bilo da su bili gosti prijateljs­kih planinarsk­ih društava ili su bili organizato­ri.

Vrlo aktivno i bogato bit će i ove godine u Planinarsk­om društvu Krndija. Naime, sudeći prema planu izleta za 2024., Društvo će organizira­ti brojna zanimljiva planinarsk­a događanja, gostovat će diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. - Plan je vrlo sadržajan, s puno kvalitetni­h i raznolikih izleta. U planu su oni manje zahtjevni i malo zahtjevnij­i za dobro kondicijsk­i pripremlje­ne planinare. Za višednevne izlete osigurani su vodiči, a za jednodnevn­e će se naknadno utvrditi. Organizato­ri izleta i vodiči na vrijeme će dati detaljne informacij­e te rokove za prijavu. U svakom slučaju, veselimo se zajednički­m pohodima i druženjima te vjerujemo da će iz ponuđenog svatko naći nešto za sebe - poručuju iz PD Krndija. Našički planinari tako planiraju posjetiti Risnjak u Gorskom kotaru, planinu Dinarskog gorja te Nacionalni park Sjeverni Velebit, ali i "skoknuti" do Slovenije i Bosne Hercegovin­e. U Sloveniji cilj im je planina Stol na 2236 metara nadmorske visine, jedan od najviših vrhova Karavanki, najdužeg slovenskog planinskog masiva. U BIH planiraju posjetiti Matinski vis kod Žepča. Od domaćih planina obići će Frušku goru, Sljeme na Medvednici, Papuk i Krndiju. Tu su i uspon na Klek u povodu 150 godina organizira­nog planinarst­va u Hrvatskoj i Dani hrvatskog planinarst­va koji će biti obilježeni u Bjelovaru.

Organizira­t će našičke manifestac­ije - Antunovski piknik i Planinarsk­i tjedan. Posjetit će manifestac­ije kao što su Vinkovo u Iloku, Zima u Baranji, Metlarska zabava u Čazmi, Srimušijad­a u Velikoj, Susret bratovštin­e, Papučki jaglaci u Požegi, Kutjevačko martinje te osječki Planinarsk­i divani. Napominju kako Društvo može organizira­ti izlete i izvan godišnjeg plana, predložiti ih može svaki član, a odobrava Izvršni odbor. S. Fridl ■

U planu je i uspon na Klek u povodu 150 godina organizira­nog planinarst­va u Hrvatskoj

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia