Glas Slavonije

Općinski se sud oprema dizalom

-

Među završnim aktivnosti­ma u proljeće prošle godine započete energetske i druge obnove zgrade Općinskog suda iz Đakova, a koja je sagrađena prije 65 godina - 1959., i ugradnja je dizala u tu jednokatni­cu, i to na njezinoj vanjskoj strani, uz ulaz do kojeg vode stepenice. Riječ je o panoramsko­m, staklenom dizalu koje će služiti lakšem pristupu i kretanju po zgradi suda osobama s invalidite­tom.

Stoga je u ponedjelja­k prijepodne pokraj zgrade suda bila angažirana dizalica. Dizalo će prolaziti pokraj vratarnice, a kako bi bila omogućena preglednos­t svih ulazaka u zgradu.

Općinski sud u Đakovu, koji djeluje sa Stalnom službom u Našicama, našao se među 15-ak sudova kojima su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st odobrena sredstva za energetsku obnovu, a projektna je procjena nešto više od 285.350 eura. U postupku javne nabave najpovoljn­ijom ponudom za izvođenje radova bila je ocijenjena ponuda đakovačkog Tehnocolor­a. Obnova zgrade suda nije samo energetska, uključena je u nju i nova stolarija, ličenje, spuštanje stropova, nabava novog namještaja, inventara, novih rasvjetnih tijela i dr. Dio radova, poput nabave rolo-zavjesa i sl., ustanova realizira sama. Sudu je od posebne važnosti što je sada dobio svoje, zasebno brojilo za potrošnju plina, odvojivši se tako od susjedne zgrade Hrvatske pošte.

Nabavljeni su i klima-uređaji te novi namještaj za Prekršajni odjel, jedan od pet odjela Općinskog suda u Đakovu, a koji je dislociran – u zgradi Komiteta je, na Vijencu kardinala A. Stepinca. S.Ž. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia