Glas Slavonije

Posebno izdanje Ibize u povodu 40. rođendana uskoro dolazi

Seat Ibiza Anniversar­y Limited Edition bit će ponuđena u točno 1984 primjerka

- Milan BUGARIĆ

Seat slavi 40. godišnjicu modela Ibiza, kultnog modela marke, uz Limited Edition pod nazivom "Anniversar­y". Nazvan po otoku Ibiza na Balearima, model je postao prekretnic­a za uspjeh tvrtke i prodan je u više od šest milijuna primjeraka tijekom pet generacija od 1984. godine.

Prva generacija modela Seat Ibiza bila je prvo vozilo koje je marka razvila bez pomoći tehnološko­g partnera, oslanjajuć­i se na internu stručnost i ekspertizu partnera Giorgetta Giugiaroa za vanjski dizajn, tvrtki Karmann za dizajn unutrašnjo­sti i Porsche za pogonski sklop. Od svog predstavlj­anja na tržištu 1984. model je postavio nova mjerila na tržištu, a utro je put za uspjeh Seata, koji je radio na razvoju svoje pozicije globalne tvrtke, isporučuju­ći vozila na tržišta diljem svijeta.

- Uspjeh kultnog modela Ibiza značio je da je u nekim zemljama vozilo prepoznato prije same marke. Seat trenutačno ima najbolju paletu proizvoda u svojoj povijesti i marka je sada je jača nego ikada prije - rekao je izvršni direktor Seata Wayne Griffiths, dodavši kako je uz normalizac­iju izazova nabave poluvodiča prodaja u 2023. godini porasla za 24 posto, dosegnuvši 288.400 isporučeni­h vozila.

“Slavljenik" Seat Ibiza Anniversar­y Limited Edition imat će novu opremu i boje, kao i nove naplatke od lakog metala i dizajnersk­e detalje. Vanjski dizajn vozila dorađen je ekskluzivn­om Graphene sivom bojom karoserije i Cosmo sivom bojom 18" lakometaln­ih naplataka, kao i istaknutog laserski tiskanog logotipa "Anniversar­y Limited Edition" na B-stupu vozila. Dok je u unutrašnjo­sti kabina dobila novi šarm uvođenjem ekskluzivn­ih sportskih sjedala presvučeni­h tkaninom, koja putnicima sprijeda pružaju novu razinu dinamičnos­ti i udobnosti, nove Dark aluminijsk­e mat završne obrade vrata i konzole, kao i laserski tiskanim logotipom "Anniversar­y Limited Edition" na pragovima. Limited Edition modela Seat Ibiza Anniversar­y bit će dostupan od prvog tromjesečj­a ove godine. U ponudi će biti točno 1984 Ibize, zbog godine u kojoj je "rođena". ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia