Glas Slavonije

Xavi Pasqual će sigurno željeti pomoći svojima

-

Totalni kontrast u usporedbi s utakmicom protiv Španjolske, opisao je Goran Perkovac, izbornik hrvatskih rukometaša, susret s Austrijom u 2. kolu skupine B EP-A koji je završio 28:28. Hrvatska je sjajno krenula. Bilo je 5:1, Austrijanc­i su nas sustigli, na poluvrijem­e se otišlo s prednosti plus 2 za Hrvatsku. Austrija se opet vratila, čak i povela. Došla je Hrvatska do novog vodstva od tri razlike u samoj završnici (28:25). I onda, umjesto da prelomi, gluposti, prije svega u napadu, i nezaustavl­jiva igra sedam na šest Austrijana­ca dovele su nas do toga da susret završimo bez pobjednika. Tražio je i Perkovac odgovor na propuste. Jedan od njih pronašao je u napadu, i to u vanjskoj liniji.

- Imao sam osjećaj da u napadu nismo imali tu protočnost kao protiv Španjolske, i to je dosta ometalo ritam igre. Inače nisam ljubitelj statistike, ali kad kažem da su lijevi bekovi šutirali 10-2, a srednji bekovi 7-3, onda će vam sve biti jasno. Znači, 17-5, od toga sigurno šest preko gola. Znači da koncentrac­ija pri šutu nije bila na visini i to je bio najveći problem - rekao je izbornik Perkovac, koji većim gubitkom od izgubljeno­g boda smatra gubitak Ivana Martinović­a. - Najgore što se dogodilo jest što smo izgubili Ivana Martinović­a. Žao mi ga je sa sportske strane, ali još više s ljudske jer je to izuzetan mladi momak koji bi nam sigurno jako pomogao. Želim mu brz oporavak i da nam se što prije vrati.

U Mannheimu Hrvatskoj još preostaje susret s Rumunjskom. Nije baš sve u našim rukama. Nešto je ostalo i kod Španjolaca, koji moraju pobijediti Austriju kako bi Hrvatska prenijela dva boda u drugi krug.

- U prvoj utakmici protiv Austrije igrali su dobro, ali su puno promašili, austrijski golman obranio im je puno lopti. Nisu za podcjenjiv­anje, igraju agresivno, u obrani čak do grubosti, imaju dobru tranziciju... Izgubili su obje utakmice, ali moramo se jako dobro pripaziti.

Na klupi Rumunjske je legendarni Španjolac Xavi Pasqual. On će sigurno pripremiti ekipu tako da igra na sto posto, da nas dobije. Njemu je u interesu da njegovi prijatelji iz Španjolske budu ispred nas. A Španjolci protiv Austrije? - Ne mogu im se dogoditi u tri utakmice dva kiksa. To je preiskusna ekipa. Oni te slabije ekipe rješavaju vrlo jednostavn­o. Za razliku od nas, koji protiv jakih ekipa igramo izuzetno dobro, a protiv slabijih se malo opustimo. Izabrali smo teži put, malo si zakomplici­rali, ali vjerujem da u drugu rundu prenosimo dva boda - poručio je Perkovac. K.lacković ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia