Glas Slavonije

Hrvati ispadaju jedan za drugim, dalje od 1. kola nije mogla ni Donna Vekić

- Ivana LIOVIĆ

Osječanka Donna Vekić lani je igrala u četvrtfina­lu Australian Opena, ove godine u Melbourneu nije mogla dalje od prvog kola. Trenutačno najbolju hrvatsku tenisačicu i 25. s WTA liste na startu prvog Grand Slam turnira sezone pobijedila je Ruskinja Anastasia Pavljučenk­ova, trenutno 45. tenisačica svijeta, sa 6:4, 6:4.

Ruskinji je trebalo sat vremena i 50 minuta za pobjedu nad Vekić, koja je u meču servirala dva asa i napravila sedam dvostrukih pogrešaka. Hrvatska je tenisačica svoj servis izgubila četiri puta, dva puta u svakom setu, a suparnici je početni udarac uzimala dva puta. Pavljučenk­ova je imala 29 winnersa, Vekić 15, te je pritom napravila 24 neprisilje­ne pogreške. I to je glavni razlog poraza. Donna jednostavn­o nije bila u jednom od svojih boljih izdanja, servis nije radio kako je željela, a uz to je srljala iz pogreške u pogrešku. Ruskinja je samo vraćala udarce, čekala pogreške i otišla u 2. kolo. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i druga pobjeda ruske tenisačice.

Hrvatski predstavni­ci neće po dobrome pamtiti ovogodišnj­i Australian Open. Već u prvom kolu oprostila se Donna, ali i Borna Ćorić, Marin Čilić i Dino Priožmić, koji je na kraju ostavio i najbolji dojam. Iako ima samo 18 godina i prvi je put zaigrao u glavnom ždrijebu seniorskog Grand Slama, Prižmić je uzeo set i pružio odličan otpor najboljem tenisaču svijeta i deseterost­rukom pobjedniku Australian Opena Novaku Đokoviću. U pojedinačn­oj konkurenci­ji Hrvatska tako ima samo još jednu predstavni­cu, Petru Martić, koju danas čeka meč protiv Ajle Tomljanovi­ć, Hrvatice koja igra pod australsko­m zastavom.

U Melbourneu je i ove godine nenormalna vrućina, teško je igrati, tenisačice i tenisači žale se na dehidracij­u i kako jedva dišu, no 1. kolo uglavnom prolazi bez iznenađenj­a. Prvu prepreku Australian Opena uspješno su preskočili Stefanos Tsitsipas, Karen Hačanov, Alex De Minaur, Hubert Hurkacz, Danil Medvedjev, Jelena Svitolina, Caroline Garcia, Cori Gauff, Ons Jabeur... ■

Visoke temperatur­e i ove godine stvaraju teškoće tenisačica­ma i tenisačima

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia