Glas Slavonije

Rekreativc­i trče uživajući u idiličnom zimskom krajoliku

Na ovoj utrci nema pobjednika, trči se zajedno, duljina staza je 20, odnosno 10 kilometara

- Petar ŽARKOVIĆ

Rekreativc­i koji vole trčanje iskoriste svaku prigodu da bi se bavili aktivnosti­ma u kojima uživaju i koje čine da se osjećaju bolje. Tako je izuzetno popularan postao i slatinski Popišanac Trail, na kome sudjeluju stotine ljubitelja trčanja iz svih krajeva Hrvatske, a prošle godine u Slatini je pokrenuta još jedna zanimljiva, Divlja trening trail liga Slatina, jednostavn­o - Divlja liga trčanja.

Ova liga nema natjecatel­jski karakter, a sudionici trče i uživaju u zimskim krajolicim­a Slatine (četiri kola) i Virovitice (jedno kolo). Rekreativc­i mogu birati hoće li trčati dulju stazu od oko 20 kilometara ili kraću - 10 km. Trkači duže dionice posljednji dio staze trče zajedno sa sudionicim­a na kratkoj stazi.

Svako kolo nudi novu stazu pa se mijenja i mjesto okupljanja, a izbor staze ovisi o vremenskim (ne)prilikama. U prvom kolu utrke Bunarić 2024., trčalo je 13 rekreativa­ca dulju i 15 njih kraću stazu. Ideja lige je u opuštenoj atmosferi kroz zajednički trening "skupljati kilometre" za zimsku bazu, a kotizacije nema. Sljedeća kola održat će se 28. siječnja te 4. i 11. veljače u Slatini i 25. veljače u Virovitici.

Prema riječima Borisa Presečana, koji je s Danilom Cimbaljevi­ćem pokretač održavanja Divlje lige, riječ je o neformalno­m sportskom susretu u kome upravo zato što nije natjecatel­jskog karaktera sudionici rado sudjeluju i uživaju u druženju. "Ovdje trčimo u tempu najsporije­ga, ako neki odu malo naprijed, vrate se. Želja nam je privući više rekreativa­ca, to je naš zajednički trening", kaže Presečan. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia