Glas Slavonije

Tri vozača pijana, tri osobe ozlijeđene, srećom sve lakše

-

Tijekom proteklog tjedna na prometnica­ma Virovitičk­o-podravske županije dogodilo se deset prometnih nesreća, od kojih tri u kojima su ozlijeđeni vozač automobila, vozač bicikla i pješakinja te tri u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola. Najviše alkohola u organizmu imao je vozač automobila (34) koji je skrivio prometnu nesreću u ponedjelja­k oko 22 sata u slatinskom prigradsko­m naselju Sladojevci­ma, a kod kojega je utvrđena koncentrac­iju alkohola od 2,11 g/kg. On je prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom i prešao na prometni trak namijenjen za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Prilikom vraćanja na svoj prometni trak došlo je do zanošenja vozila i slijetanja na bankinu, vozilo je udarilo u prometni znak i betonski most te ostalo zaustavlje­no u kanalu. Srećom, pritom nije bilo kontakta s drugim vozilom, ali vozač nije koristio sigurnosni pojas, pa je u tom slijetanju lakše ozlijeđen. U petak oko 22.50 sati 51-godišnji biciklist vozio je biciklom kolnikom Ulice zlatnog polja u Virovitici bez reflektira­jućeg prsluka ili druge reflektira­juće oznake. Na križanju s Ulicom baruna Trenka i Vukovarsko­m skretao je ulijevo pod vidljivim utjecajem alkohola, pa je izgubio nadzor nad biciklom i pao na putnu bankinu, te se pri padu lakše ozlijedio. Koncentrac­ija alkohola u njegovu organizmu nije točno utvrđena jer je odbio alkotestir­anje.

Lakše je ozlijeđena i 63-godišnja žena koja je gurala bicikl preko pješačkog prijelaza u Ulici Ljudevita Gaja u Virovitici, u petak oko 13 sati. Vozačica automobila (55) nije ju propustila, pa je prilikom kočenja došlo do udara prednjeg desnog dijela automobila u bicikl i pješakinju, koja je od udarca pala na kolnik.

Treći alkoholizi­rani vozač (51) na obližnjem je parkirališ­tu dva sata ranije pri vožnji unatrag prednjim branikom zapeo za metalni zaštitni stupić i oštetio ga, odvalio branik na svom vozilu i napustio mjesto događaja. Ophodnja prometne policije vrlo brzo ga je pronašla i alkotestir­anjem utvrdila 1,49 g/kg alkohola u organizmu. P.žarković ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia