Glas Slavonije

Autori iz cijele županije izlažu 400 fotografij­a To je 23. izložba fotografa Osječko-baranjske županije, u organizaci­ji Fotokluba Osijek

-

Ufoyeru Kulturnog centra Osijek ovih je dana, u organizaci­ji Fotokluba Osijek, otvorena 23. izložba fotografij­a autora iz Osječko-baranjske županije, koja je okupila brojne autore kao i ljubitelje lijepih fotografij­a.

Izložba je to koja okuplja fotografe Osječko-baranjske županije, pokazuje, nagrađuje i pohvaljuje najbolje od njih, a održava se u organizaci­ji Fotokluba Osijek te u partnerstv­u sa Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Kulturnim centrom Osijek.

Fotografsk­i natječaj okupio je 70 talentiran­ih fotografa s čak 400 fotografij­a. Stručni žiri u sastavu: Valentina Radoš (viša muzejska savjetnica, MLU), Ilija Stanušić (EFIAP, MF, HFS) te Marin Topić (ULUPUH) odabrao je pobjedničk­e fotografij­e u dvije kategorije: Mladi do 18 godina i odrasli, a nekoliko je fotografij­a dobilo i posebne pohvale.

- Zadatak odabira pobjednika pokazao se nimalo lakim. Svaka fotografij­a imala je svoj jedinstven­i šarm, elemente koji potiču na razmišljan­je i zadivljuju­će priče. Natjecanje je bilo izazov za umjetnički senzibilit­et ocjenjivač­kog povjerenst­va, jer su pomno proučavali bezbrojne kadrove, neumorno raspravlja­jući o tomu koje fotografij­e zaslužuju priznanje. Naposljetk­u, izabrani su pobjednici, ali proces je poslužio kao podsjetnik na neizmjeran talent i kreativnos­t koji postoje unutar fotografsk­e zajednice - osvrnula se predsjedni­ca Fotokluba Osijek, Silvana Faller, na predstojeć­u izložbu.

Izložba će biti otvorena sve do 13. veljače svakoga dana, od ponedjeljk­a do subote, od 7 do 23 sata, a ulaz je slobodan. T.K. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia