Glas Slavonije

Grci malo omekšali, Čokaj je sad korak bliže Opus Areni Prema dosad viđenom Roko Jurišić trebao bi biti rješenje problema na lijevom beku

- Iz Novigrada: dalibor Keler

Trener Osijeka Zoran Zekić u Novigradu je počeo graditi novi Osijek. Proces neće biti brz, a još manje lagan, ali ako će to biti zalog bolje budućnosti Bijelo-plavih, onda će se strpljenje isplatiti.

Zekić pomalo mijenja sliku momčadi, ali konačnu odluku o tome tko će imati status startera u nadolazeće­m proljetnom dijelu sezone još nije donio. Još uvijek dosta toga isprobava i traži s jednim ciljem - od svakog igrača kojim raspolaže izvući maksimum. Vjerojatno je očekivao kako će dobiti više novih lica s kojima bi mu taj proces bio lakši, međutim zasad je dobio jednu, ali, sve se više pokazuje, vrijednu prinovu.

Jurišić

Riječ je o Roku Jurišiću, koji bi prema dosad viđenom trebao biti rješenje za akutni problem na lijevoj strani obrane. Ljetos je za tu poziciju doveden Ukrajinac Oleksadr Drambajev, ali pokazalo se kako on ne može na pravi način odgovoriti zahtjevima tog mjesta. Drambajevu je nekako prirodnija ofenzivnij­a pozicija, pa mu ju je Zekić i namijenio za nastavak sezone. Zato je odlična vijest što je Jurišić u prvim susretima koje je odigrao za Osijek pokazao kako je sposoban donijeti ono što se na toj poziciji traži. Dobro balansira obrambene i napadačke zadatke, ima solidnu brzinu, a što je važno i tehniku te razumijeva­nje i čitanje igre. - Drago mi je što sam dobro krenuo u dresu Osijeka. Momčad me je odlično prihvatila, a meni je samo trebala prilika za dokazivanj­e koju sam dobio. Vjerujem kako ću i kad krenu prvenstven­a iskušenja biti koristan i dati svoj doprinos momčadskoj igri i dobrim rezultatim­a - rekao je Roko Jurišić, novi lijevi bek Bijelo-plavih.

Kao back up za njega ostaju po potrebi Drambajev i Luka Zebec ako će ostati u kadru Bijelo-plavih za proljetni dio sezone jer za tog stasitog Čepinčanin­a ima dosta zanimanja kada su posudbe u pitanju, ali prema nekim Zekićevim riječima, čini se kako on doista vidi Luku kao prvu pričuvnu opciju za to mjesto u momčadi.

Svi se, jasno, pitaju koji će biti prvi potezi novog sportskog direktora Josea Bota. Zasad Portugalac malo priča, a puno promatra i snima. Pozorno prati svaki trening, razgovara s trenerom Zoranom Zekićem, pa vjerujemo kako će ubrzo krenuti u akciju. Zasad je dao tek jedno opažanje koje se odnosi na razliku između igrača Osijeka i onih koji su u klubovima većeg rejtinga. - Jedina je razlika u tome što igrači na višoj razini brže razmišljaj­u kada su u posjedu lopte - ocijenio je Boto.

Boto promatra

Boto je inače vrlo komunikati­van, ali se tek polako navikava na novo okruženje koje ipak ima svoje specifično­sti u odnosu prema klubovima u kojima je dosad radio. Iako je na inauguraci­jskom obraćanju poručio kako neće srljati kada su u pitanju transferi ove zime, ipak do kraja prijelazno­g roka, koji u biti još nije ni počeo, očekujemo nekakvu akciju vezanu uz transfere s njegovim potpisom. Inače, nekako se čini kako je Enis Čokaj korak bliže dolasku na Opus Arenu jer Panathinai­kos je prihvatio posudbu na godinu i pol dana, a sada Čokajevi agenti razmatraju ponudu novog ugovora koji je pred njega stavio grčki klub. U redovima Osječana nadaju se kako će ta priča uskoro biti zaključena na željeni način, te da će Čokaj napokon postati stanovnik bijelo-plave svlačionic­e. Njegov dolazak bio bi već ozbiljno pojačanje za vezni red osječke momčadi... ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia