Glas Slavonije

Zaleđeni kanali idealni za klizače

-

U čast Juliete Hernandez, 38-godišnje venecuelan­ske cirkuske umjetnice koja je ubijena u brazilskoj Amazoniji krajem prošle godine, njezini kolege klauni, održali su komemoraci­ju u glavnom gradu Venecuele, Caracasu. Juliete je nestala 23. prosinca, kada se biciklom iz Brazila vraćala kući u Caracas, a njezino tijelo je pronađeno 6. siječnja. Policija je za ubojstvo osumnjičil­a par koji je sa Julietom bio u jednom prenoćištu. Pokazalo se da je žena opljačkana, seksualno napastovan­a, a potom i ubijena. Muškarac i žena osumnjičen­i za ubojstvo su u pritvoru. M.BU.

Svemirski promet sve je gušći u orbiti Zemlje, a intenzivir­ao se nakon što su i privatne tvrtke, a ne samo državne, počele slati rakete u orbitu našeg planeta. Osim Rusa i Amerikanac­a, u svemirskoj utrci prednjače Kinezi, čija je svemirska agencija sve pripremila za novi let prema kineskoj svemirskoj postaji. Raketa Long-march-7 Y8, zajedno s teretnom letjelicom Tianzhou-7 prevezena je na lansirno polje u blizini grada Wenchanga na otoku Hainanu. Letjelica je puna tereta koji je potreban kineskoj posadi koja se nalazi u njihovoj svemirskoj postaji. M.BU.

Niske temperatur­e u kineskom glavnom gradu stanovnici­ma donose mnoštvo problema, poput smoga i problema s grijanjem, no ima i prednosti. Brojni kanali kojima je premrežen ovaj megalopoli­s, te jezerca, već su dva tjedna zaleđeni, što je omogućilo nemalom broju stanovnika da iskoriste trenutak i počnu klizati. Neki su se klubovi čak preselili iz dvorana na kanale, gdje osnovama klizanja uče djecu, a na svoje su došli i hokejaši rekreativc­i, koji su osnovali, poput Dubrovčana u vaterpolu, divlju hokejašlu ligu. Sreća će trajati dok bude debelih minusa. M.BU.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia