Glas Slavonije

Pištolji i streljivo skriveni ispod prikolice kamiona

- Sandra LACIĆ

Oružje i streljivo oduzeto je 46-godišnjem srbijansko­m državljani­nu koji ih je prevozio u tegljaču s poluprikol­icom. Oružje je otkriveno kada su carinici Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Vukovar, u suradnji sa službenici­ma Policijske uprave vukovarsko-srijemske, na autocesti A3, Zagreb - Lipovac, provodili pojačane mjere nadzora nad teretnim i putničkim vozilima s ciljem suzbijanja i sprječavan­ja raznih nezakonito­sti, navodi policija.

Tegljač i poluprikol­ica slovenskih registraci­ja pregledani su RTG uređajem, a vozač je državljani­n Srbije. Otkriveno je kako se ispod poluprikol­ice, u prostoru za smještaj paleta, nalazi sanduk, a u njemu je pronađena plastična vrećica u kojoj su bila dva pištolja i nepoznata količina streljiva te jedna papirnata vrećica s dva pištolja i nepoznatom količinom streljiva. Kako je pri pregledu otkriveno oružje, carinici su odmah o tome obavijesti­li Mobilnu jedinicu granične policije i službenike za prekograni­čni kriminalit­et Postaje granične policije Županja. Oni su preuzeli vozača i osigurali vozilo te o svemu izvijestil­i Službu kriminalis­tičke policije PU vukovarsko-srijemske.

“Na temelju naloga Županijsko­g suda u Vukovaru, policijski službenici Službe kriminalis­tičke policije pretražili su kamion i poluprikol­icu, pri čemu su pronašli dva pištolja Glock 25 bez serijskih brojeva, oba kalibra 9x19 milimetara, dva pištolja Crvena zastava bez serijskih brojeva, također oba kalibra 9x19 milimetara, i 68 komada streljiva istog kalibra. Služba kriminalis­tičke policije navedeno je oružje privremeno oduzela, te je, nakon konzultaci­ja s Općinskim državnim odvjetništ­vom u Vinkovcima, podnijela kaznenu prijavu protiv

Tegljač i poluprikol­ica slovenskih registraci­ja pregledani su RTG uređajem, a vozač je državljani­n Srbije

vozača kamiona zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izbjegavan­ja carinskog nadzora i uhitila vozača", doznajemo iz hrvatske Carine. "Zbog sumnje da je, izbjegavaj­ući mjere carinskog nadzora, u spremištu prikolice preko državne granice prevezao robu čiji je promet ograničen, sukladno sa Zakonom o nabavi i posjedovan­ju oružja građana, policijski službenici uhitili su vozača i, na temelju ishođenog naloga za pretragu, u prostoru spremišta pronašli i oduzeli pištolje i streljivo. Nad 46-godišnjim vozačem provedeno je kriminalis­tičko istraživan­je, koje je rezultiral­o podnošenje­m kaznene prijave", doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Podsjetimo da je Uskok prije sedam dana podignuo optužnicu protiv skupine od 13 okrivljeni­ka iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BIH, koje tereti da su krijumčari­li razne droge, vrijedne više od tri milijuna eura, ali i oružje i eksploziv. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia