Glas Slavonije

Parni valjak prvi, najviši novi ulaz bilježi Cecilija Najveći pomak ostvarila je Nika Turković s baladom “Ima smisla” i to za 18 mjesta

- Tanja Kvorka

Rock-balada "Sad kad znaš" (Croatia Records) u izvedbi grupe Parni valjak i Igora Drvenkara bilježi svoj sedmi tjedan na vrhu liste HR Top 40.

Dueti visoko

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović "Ono nešto" (Zvuci Mediterana) ostao je na drugom mjestu, a na treće mjesto popeli su se Nina Badrić i Petar Grašo s "Nemoj" (Tonika/aquarius Records). Damir Kedžo s pjesmom "Sreća to je kada te imam" (Croatia Records) i dalje drži četvrtu poziciju, a među pet najemitira­nijih vratio se Luka Nižetić s "Različito isti" (Dallas Records). HR Top 40 donosi službene i sveobuhvat­ne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na više od 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 1. do 7. siječnja 2024. godine, od ponedjeljk­a ujutro do nedjelje navečer.

Singl "Sad kad znaš" prvi je naslov od balade "Nemoj" (Nina Badrić i Petar Grašo) sa sedam ili više tjedana na vodećem mjestu liste HR Top 40. Isto tako "Sad kad znaš" izjednačio je broj tjedana na broju jedan koji su Parni valjak i Igor Drvenkar ostvarili sa singlom "Moja glava, moja pravila" (od 10. travnja do 15. svibnja te 29. svibnja). Ono što je također zajedničko snimkama "Moja glava, moja pravila" i "Sad kad znaš" jest da su imale jednotjedn­i prekid boravka na vrhu zbog prigodne prilike. U slučaju pjesme "Moja glava, moja pravila" radilo se o emitiranju pjesme i hrvatske eurovizijs­ke predstavni­ce "Mama ŠČ!" (Let 3, Dallas Records, 22. svibnja 2023.) u tjednu održavanja Eurosonga, a do prekida kontinuite­ta u slučaju balade "Sad kad znaš" došlo je zbog emitiranja božićnog programa (Goran Karan & Jazz orkestar HRT-A, "Za ovaj Božić", IDM Music/goran Karan, 1. siječnja 2024.).

Ovaj tjedan prvi je poslije četiri izvještaja na kojem nema pjesama prigodnog božićnog karaktera. Povlačenje božićnog repertoara kao rezultat donijelo je deset promjena na listi – devet povrataka i jedan novitet. Jedini novi ulaz ostvarila je Cecilija s novom pjesmom "Lažu te" (Croatia Records) na odličnom 12. mjestu. Ovim rezultatom Cecilija bilježi ulaz među najemitira­nije kao najviši novitet drugi put u osam mjeseci. U izvještaju od 15. svibnja 2023. Cecilija je ušla na HR Top 40 kao najviši (ali i jedini) novi ulaz sa snimkom "Živi samo živi" (Croatia Records).

- Presretna sam što je moja nova pjesma "Lažu te" već nakon pet dana u radijskom eteru ušla na službenu top-listu, i to kao najviši ulaz. To mi jako puno znači. Od srca hvala svim glazbenim urednicima, radioposta­jama i, naravno, njihovim slušatelji­ma. Bez njih to ne bi bilo moguće, sa svih strana mi pristižu lijepi komentari, što me posebno raduje. "Lažu te" je drukčija i rekla bih ozbiljnija pjesma s kojom se publici predstavlj­am u sasvim novom svjetlu. Veseli me da je tako lijepo prihvaćena, jer to je novi glazbeni izričaj u kojem zajedno s mojim autorski timom Hit Factory planiram nastaviti svoju glazbenu karijeru - rekla je Cecilija tom prilikom. Autori glazbe i teksta su Ivan i Miroslav Zečić (Hit Factory), a za aranžman i vrhunsku glazbenu produkciju zaslužan je Ivan Zečić.

Najizdržlj­iviji

Osim što drže vrh HR Top 40, Parni valjak i Igor Drvenkar imaju i najizdržlj­iviji singl. U pitanju je pjesma "Moja glava, moja pravila" (Croatia Records), na 23. mjestu, koja broji 42. tjedan mjerenja emitiranja, te time ukupno treći tjedan imaju najizdržlj­iviju snimku liste. Najveći pomak ostvarila je Nika Turković s baladom "Ima smisla" (Aquarius Records) i to za 18 mjesta - s 33. na 15. mjesto.

Prema podacima slušanosti po regijama singl "Sad kad znaš" (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records) predvodi dvije regije – Središnja Hrvatska i Slavonija. U regiji Zagorje najviše se emitirala pjesma "Ono nešto" (Marko Škugor & Danijela Martinović, Zvuci Mediterana), a "Sreća to je kada te imam" (Damir Kedžo, Croatia Records) najviše se mogla čuti u regijama Dalmacija, Grad Zagreb i Istra i Primorje.

Pjesme s liste možete poslušati preko poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste Hrtop 40 na profilima Hrvatske diskografs­ke udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify. ■

Od srca hvala svim glazbenim urednicima, radioposta­jama i, naravno, njihovim slušatelji­ma

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia