Glas Slavonije

Lovrić bi mogao u Rusiju

Šuška se o odlasku krilnog napadača Osijeka, zasad je sve na razgovorim­a, službene ponude nema

- Dalibor Keler

Danas je službeno počeo zimski prijelazni rok za hrvatske nogometne klubove. Dovođenje i registraci­ja novih igrača bit će mogući do 15. veljače, a eventualni izlazni transferi i nakon tog datuma ako je u zemlji u koju igrač odlazi "transfer prozor" još uvijek otvoren.

NK Osijek će biti aktivan ove zime, iako možda ne u tako širokom opsegu kako se najavljiva­lo tijekom jeseni. Dolaskom sportskog direktora Josea Bota, koji baš nije ljubitelj zimskog prijelazno­g roka, planovi su korigirani. Razloga je više. Boto želi prvo dobiti jasan uvid u igrački potencijal kojim klub raspolaže, a tek nakon toga će napraviti plan za dovođenje pojačanja. Zato bi se opsežnija rekonstruk­cija momčadi trebala dogoditi u ljeto.

Lovrić u Rusiju?

No već znate kako to ide s Nkom Osijek. Nikada čovjek ne može biti do kraja siguran kako će planovi biti provedeni onako kako su zacrtani. Uostalom, uvijek postoji mogućnost i ponekog neočekivan­og izlaznog transfera.

- U ovom trenutku nemamo nijednu konkretnu ponudu za naše igrače, ali to nije čudno, jer prijelazni rok tek je počeo. Ako bi nam otišao neki prvotimac, bit ćemo spremni reagirati na tržištu - rekao je Vladimir Čohar, direktor NK Osijek. Jesenas se dosta govorilo o mogućem odlasku Ramona Miereza, za kojeg je u posljednji­m danima ljetnog prijelazno­g roka ozbiljno bio zapeo Dinamo, ali se Osijek othrvao tim naletima hrvatskog prvaka. Modri sada više nisu opcija za Ramona, ali to ne znači kako je nestalo zanimanje za njega. U biti, kada je on u pitanju, sve bi moglo biti jasnije kada se otvori prijelazni rok u američkom MLS-U, iz kojeg je dosad bilo najviše zanimanja za Argentinca, a to će se dogoditi u drugoj polovini veljače. I to može biti potencijal­ni problem za Bijelo-plave jer nije tajna kako Zoran Zekić u kadru trenutačno ima samo Miereza kao centralnog napadača, dok su ostali koji konkuriraj­u za te pozicije još golobradi mladići. Ako za Ramona trenutačno nema ponuda, nešto se kuha oko Kristijana Lovrića. On već dva dana razgovara s određenim agentima u hotelu, a riječ je o ponudi koja bi mogla doći iz Rusije. Zasad je i ta priča u početnoj fazi, ali njezini akteri iskazuju optimizam glede daljnjeg razvoja situacije. U NK-U Osijek zasad nemaju razloga komentirat­i te vijesti jer službena ponuda nije još došla. Osijek je prilično skupo platio Lovrića (drugi ulazni transfer u klupskoj povijesti, nap. a.), pa ga se nema namjeru olako odreći. Nerijetko se provuče priča kako je Lovrićeva plaća jedna od onih koja ozbiljnije opterećuje klupski budžet, što sugerira kako bi ga klub bio spreman pustiti, ali u poslu mora postojati iznos odštete. Navodno postoji i opcija posudbe s otkupom, ali u kojem će smjeru ta priča ići tek treba vidjeti. U svakom slučaju Lovrić je spreman, ako će posao zadovoljit­i klupske apetite, krenuti u svoju prvu inozemnu avanturu.

Čokaj i napadač

Svaki prijelazni rok ima svoju sapunicu. Ove zime to je priča o Enisu Čokaju. Čovjeku koji je, zapravo, već trebao biti na

Opus Areni da se ljetos nisu dogodile određene nesuglasic­e unutar NK Osijek. Kako se približava­o zimski prijelazni rok, priča je oživjela, a NK Osijek je već poduzeo sve korake kako bi Čokaj došao u njegove redove. Realizacij­a se još čeka jer prvo je Panathinai­kos bio neodlučan, a sada je, navodno, sve na odluci Čokajevih agenata jer grčki klub im je ponudio produženje ugovora, kako bi se mogla realizirat­i jednoipolg­odišnja posudba u Osijek. Čokaj želi doći, Osijeku je dao riječ, zbog čega je otklonio zanimanje nekih drugih hrvatskih klubova. Zekić ga želi, pa nema dvojbe kako bi realizacij­a tog posla za sve strane bila "win-win" kombinacij­a. Prema informacij­ama koje imamo, NK Osijek je odluku oko Čokaja spreman čekati do kraja tjedna, a ako se ništa ne pomakne s trenutačne točke, spreman se okrenuti drugim opcijama. Kada se i ako završi posao s Čokajem, Bijelo-plavi bi se mogli okrenuti dovođenju centralnog napadača. Ta bi akcija trebala ujedno biti i prvi konkretan potez koji bi povukao novi sportski direktor Jose Boto.n

BIT ĆE AKTIVNOSTI TIJEKOM PRIJELAZNO­G ROKA

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia