Glas Slavonije

Pobjedu odnijela tonska taktilna ploča za slijepe

-

Digitalna tonska taktilna ploča namijenjen­a slijepim i slabovidni­m osobama za njihovu vizualizac­iju i snalaženje u prostoru proglašena je pobjedniko­m natječaja Osječko-baranjske županije za "Najbolju poduzetnič­ku ideju". Autoru Davoru Horvatu pripala je nagrada u iznosu od dvije tisuće eura, no možda još važnije je to što je ova ideja već zaživjela - ploče su postavljen­e na turistički­m lokacijama u Općini Erdut. Drugo je mjesto pripalo tvrtki Rural Quality za ideju pod nazivom "Rural Quality" - oznaka kvalitete. Na trećem je mjestu obrt "Omnius art" vlasnice Martine Vinkešević iz Šljivoševa­ca za ideju "3D printanje topera za torte i personaliz­iranog nakita za krštenja, pričesti i krizme". U četvrtak su im u sjedištu Županije uručene nagrade, kao i autorima još deset poduzetnič­kih ideja.

- Čestitam svima nagrađenim­a, kao i ostalima koji su podnijeli prijave i osmislili poduzetnič­ke ideje, a uvjeren sam da će one u sljedećem razdoblju naći "plodno tlo" i biti prepoznate kod onih koji se bave određenim granama industrije - rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Zahvalio je sponzorima koji su uz Osječko-baranjsku županiju osigurali novac za nagrade. To su Cesting, Kanaan, Osijek-koteks, Nexe, HGK - Županijska komora Osijek, Vuka i Slatinska banka.

- Svi sponzori dolaze iz realnog sektora što, pokazuje da je ovaj projekt dobar, bez obzira na simbolične financijsk­e vrijednost­i, te da je u našem društvu potrebno razvijati poduzetnič­ku klimu i poslati snažnu poruku svima koji imaju takve ideje da se ohrabre i uključe u svijet poduzetniš­tva. Jedino na taj način moći će doživjeti tržišnu verifikaci­ju svoje ideje - poručio je uime svih sponzora Zoran Kovačević iz HGK-A.

Ivana Katavić Milardović, pročelnica županijsko­g Upravnog odjela za gospodarst­vo, istaknula je kako Osječko-baranjska županija kroz svoju razvojnu politiku i konkretne projekte poticanja poduzetniš­tva daje svoj doprinos cjelokupno­m gospodarsk­om rastu i razvoju. D. Kuštro ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia