Glas Slavonije

STAKLO U VREĆICE I RECIKLAŽNO DVORIŠTE

-

Nakon što su dobili i smeđi spremnik, kućanstva na kućnom pragu sada mogu odvojeno odlagati miješani komunalni otpad, papir, plastiku i metal te biootpad. Na dan kada se prazne plave karte za papir i žute za plastiku i metal, može se odvesti i staklo koje se odlaže u plastičnim vrećicama. Staklo se može odvesti i u reciklažno dvorište, kao i sav ostali otpad čije je odlaganje tamo predviđeno. ciranje knjižnice – nabraja načelnik Hrvoje Drinovac stavke iz ovogodišnj­eg proračuna i pojašnjava stavke projekcije proračuna za razdoblje 2024. – 2026. Tako je, uz navedene projekte, u planu i izgradnja teniskih terena na Mlačugama, infrastruk­ture u stambeno-poslovnoj zoni, uređenje Vinkovačke ulice u Nuštru, izgradnja tržnice u Nuštru, obnova crkvice sv. Ane te izgradnja sportske dvorane.

Nakon što su nedavno u poštanske sandučiće mještana Općine Nuštar, u kojoj su, uz Nuštar, mjesta Cerić i Marinci, stigli promotivni materijali naslovljen­i "Pametno razvrstaj otpad", informativ­na brošura i informativ­ni letak za kućanstva o gospodaren­ju otpadom, ovih dana počela je i podjela smeđih spremnika za biootpad.

Dio je to projekta sufinancir­anog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st na temelju ugovora o neposredno­m sudjelovan­ju Fonda u sufinancir­anju poticanja mjera odvojenog prikupljan­ja komunalnog otpada. Ovaj ugovor, vrijedan 66 600 eura, pri čemu je sudjelovan­je Fonda 80 posto, podrazumij­eva nabavu komunalne opreme, u ovom slučaju kanti za odvojeno prikupljan­je otpada, i to žutih za plastiku i metal i smeđih za biootpad, te edukaciju stanovništ­va. Žute spremnike kućanstva u Nuštru, Ceriću i Marincima dobila su još ranije, a sada će i smeđe, za biootpad. M. Flego ■

Nakon informativ­ne brošure i letka, ovih je dana počela podjela smeđih spremnika za biootpad

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia