Glas Slavonije

KONCERTI I FESTIVALI 2024. dolaze mnoge glazbene zvijezde

Najveća zvijezda koja ove godine stiže u Hrvatsku, Ed Sheeran, jedino je (bar zasad) ime koje dolazi na zagrebački Hipodrom

- Tanja KVORKA

Ugodini pred nama zasigurno neće nedostajat­i koncerata. Donosimo popis koncerata velikih glazbenih zvijezda koje će 2024. nastupiti u Hrvatskoj i najbližoj okolici. James Blunt 5. ožujka u Budimpeštu dolazi u sklopu svoje "Who We Used To Be" turneje, na kojoj promovira istoimeni album iz 2023. Ulaznice su u prodaji preko njegove službene stranice.

Dva, tri dana

U Budimpeštu 26. ožujka stiže Depeche Mode, u sklopu "Memento Mori" turneje koja ih je dovela i u hrvatsku prijestoln­icu prošle godine. Bend će na turneji održati čak 110 nastupa, a ožujski datum bit će drugi koncert benda u Budimpešti u sklopu iste turneje nakon nastupa 2023. Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko stranice Live Nationa.

Uz objavu novog, njima 19. studijskog izdanja benda koji se očekuju u ožujku, "Invincible Shield", Judar Priest će to popratiti turnejom. U sklopu turneje nama najbliže dolaze u Beč 1. travnja. Turneja počinje 11. ožujka koncertom u Glasgowu, a završit će 10. srpnja u Dresdenu. Ulaznice se mogu nabaviti preko sustava oeticket.

Na tridesetu godišnjicu benda Rammstein je odlučio ponovno krenuti na stadionsku turneju. Iako Rammstein neće posjetiti Hrvatsku, svoje će nastupe održati u Beogradu i Klagenfurt­u. Zbog velikog interesa dodan je još jedan datum za beogradski koncert, pa nastupaju dva dana, 24. i 25. svibnja, a jednako je tako i u Klagenfurt­u, 17. srpnja i 18. srpnja. Klagenfurt je rasprodan, a ulaznice za drugi beogradski koncert mogu se nabaviti preko efinitiya.

Jedno od najvećih imena koje ove godine stižu u Hrvatsku zasigurno je i Sting, koji 27. svibnja nastupa u Areni Zagreb. Sting dolazi u Ljubljanu

29. svibnja, a u Budimpešti je

31. svibnja. Ulaznice za Stinga u Areni Zagreb mogu se nabaviti online preko sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima.

Legendarna se Metallica nakon pet godina vraća u Austriju, sviraju 1. lipnja u gradiću Ebreichsdo­rfu blizu Beča, na festivalu Racino Rocks, gdje se očekuje oko 60 tisuća ljudi. Uz to, nastupaju i u Milanu 29. svibnja. Ulaznice za koncert Metallice u Beču mogu se kupiti online preko sustava oeticket. Lana Del Rey objavila je nekoliko datuma za Europu, mahom nastupe na festivalim­a, a osim Primavere, nama najbliže je nastup u Italiji, gdje će nastupati u sklopu milanskog I-days festivala 4. lipnja. Koncert će se održati na njihovu hipodromu, a karte još uvijek nisu rasprodane. Mogu se nabaviti preko Ticketmest­era. Corey Taylor, najpoznati­ji kao frontmen Slipknota, održat će samostalni koncert na Šalati 6. lipnja. Promovirat će svoj aktualni album "CMF2". Kako je najavljeno, osim pjesama koje je sam stvorio, svirat će i pjesme bendova Slipknot i Stone Sour. Coreyu će to biti prvi samostalni nastup u Hrvatskoj. Ulaznice su u sustavu Eventim.

Tool će doći nama u blizinu, 10. lipnja u Gradsku dvoranu Beč te u Budmpeštu 13. lipnja. Na službenim stranicama Toola potrebno je napraviti prijavu za presale ulaznice, a one za VIP ložu mogu se kupiti preko sustava oeticket.

Nakon što su svoje koncerte održali u Tvornici kulture, koja je bila dupkom puna i u maloj dvorani Doma sportova, irsko-američki folk-punkeri Dropkick Murphys nastupit će 12. lipnja na zagrebačko­j Šalati. Smatraju se jednima od najvažniji­h predstavni­ka Celtic punk-rock scene i jedan su od najtraženi­jih punk-bendova današnjice. Ulaznice su dostupne preko Eventima.

Nova Rock, jedan od najtraženi­jih festivala u Austriji, u studenom je najavio izvođače koji će nastupati na ovogodišnj­em izdanju. Kao headliner prvog dana, 13. lipnja, ističe se Green Day, koji promovira novi album po Europi ovog ljeta. Osim toga, nastupaju i u Berlinu, Milanu, Parizu i drugim europskim gradovima. Ulaznice za Nova Rock dostupne su na službenim stranicama festivala. Na Nova Rocku 15. lipnja nastupa sjajni talijanski bend Maneskin, ali i Avril Lavigne, Alice Cooper i Sum 41.

Ako ste propustiti Avril Lavigne u Austriji, možete ju slušati uživo 17. lipnja u pulskoj Areni. Kanadska pjevačica na svoj prvi nastup u Hrvatskoj dolazi u sklopu aktualnog albuma "Love Sux", koji je objavila u 2022. Ulaznice za koncert mogu se nabaviti preko sustava Eventim, a osigurana je i limitirana količina muzika.hr fanclub promokodov­a. Coldplay i 2024. ide na turneju, a započet će u lipnju 2024. u Ateni. Nama najbliže bit će u Beču, i to tri dana, na Ernst Happel stadionu 21., 22. i 24. kolovoza, a dobre su opcije prije toga četiri datuma u Rimu (12., 13., 15. i 16. srpnja) te dva u Budimpešti, 16. i 18. lipnja.

Simple Minds se 3. srpnja vraćaju u Hrvatsku, a to će im biti prvi koncert u pulskoj Areni. Posljednji su nas put posjetili na zagrebačko­j Šalati u sklopu svoje "40 Years Of Hits" turneje. Na pulskom će koncertu za publiku u Areni odsvirati svoje velike hitove kao što su "Don't You (Forget About Me)", "Alive & Kicking", "Belfast Child" itd. Ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim i na njihovim prodajnim mjestima. Rock ikone Deep Purple 13. srpnja nastupaju na stadionu Tašmajdan u Beogradu. Dat će presjek svojih najvećih hitova koje su stvorili u 55 godina karijere na 22 studijska albuma i 55 singlova. Svoju će turneju započeti u Madridu. Ulaznice za Beograd mogu se nabaviti online preko sustava efinity i u aplikaciji efinity.

Rasprodana Taylor

Najveća zvijezda koja ove godine stiže u Hrvatsku, Ed Sheeran, jedino je (bar zasad) ime koje dolazi na zagrebački Hipodrom, i to 10. kolovoza. Koncert je u sklopu "+ – = ÷ x (Mathematic­s)" turneje koja je započela još 2022. Ovo će mu biti prvi nastup u Hrvatskoj, a prati ga engleski kantautor Calum Scott. Sheeran će posjetiti nekoliko nama bliskih lokacija Budimpeštu 20. srpnja i Beograd 17. kolovoza. Ulaznice za koncert još su uvijek dostupne preko Eventima.

Queens Of The Stone Age u sklopu svoje svjetske turneje koja prati album "In Times New Roman…" na Šalati nastupa 23. srpnja. Redovito objavljuju nova izdanja kroz koja su stvorili više rock-klasika. Ulaznice za koncert na Šalati mogu se kupiti preko sustava Eventim.

Lenny Kravitz koncertom će se u Puli 28. srpnja vratiti u Hrvatsku nakon dugog izbivanja. Dovodi ga "Blue Electric Light Tour" turneja nastala na krilima istoimenog albuma koji bi trebao izići sredinom ožujka ove godine. Ulaznice za koncert mogu se kupiti preko Eventim sustava.

Najveća zvijezda današnjice, Taylor Swift, prvi put dolazi u Beč. Pjevačica će održati čak tri stadionska koncerta, 8., 9. i 10. kolovoza, a kao što je bilo očekivano, koncerti su u rekordnoj brzini rasprodani. Koncert je u sklopu turneje "The Eras" koja je prošle godine srušila sve rekorde. Ne smijemo zaboraviti ni INmusic festival, koji na Jarun od 24. do 26. lipnja dovodi The Smashing Pumpkins, Hoziera, Paola Nutinija, The National, Dogstar, bend Keanu Reevesa te mnoge druge. ■

 ?? ?? Ed Sheeran
Ed Sheeran
 ?? ?? Simple Minds
Simple Minds
 ?? ?? Maneskin
Maneskin
 ?? ?? Metallica
Metallica
 ?? ?? Taylor Swift
Taylor Swift
 ?? ?? Sting
Sting

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia