Glas Slavonije

Predstavlj­aju se tri nove akvizicije, a žele tri boda

-

Nisu se hakleri s Drave proslavili na otvaranju drugog dijela hrvatske malonogome­tne elite. Osijek je prije šest dana doživio težak poraz u Makarskoj. Nije ugodno kada izgubiš sa 7:1, ali Saša Voldin i njegov igrači svjesni su da ih čeka novi izazov, svojevrsni popravni ispit na svom parketu. Večeras (18 sati) na Zrinjevac stiže Crnica, koja je također u donjem dijelu poretka i koja će se do kraja boriti za elitni ostanak. Osječani trenutno imaju dva boda više od Šibenčana, a namjera je da se ta razlika večeras dodatno poveća.

- Novo Vrijeme nas je uvjerljivo porazilo, dodatno otvorilo oči i upozorilo na neke propuste koje moramo ispraviti. Vjerujem da smo izvukli i pouke, te da prvi negativan ishod u ovoj godini neće ostaviti traga i utjecati na našu sljedeću izvedbu. Stiže nam konkurent u borbi za ostanak, protiv kojeg se želimo na parketu nametnuti otpočetka, te na kraju uzeti sva tri boda. Tako bismo ušli malo mirnije u nastavak sezone smatra trener Voldin, koji je tijekom zimske stanke dobio i neke nove igrače u svlačionic­i.

Dvije akvizicije su Brazilci, Gustavo Canuto igra na poziciji pivota, riječ je o 24-godišnjaku koji je igrao u Kirgistanu, Emiratima, a posljednja postaja bila mu je kod kuće (Sao Bernardo), odakle je i došao na hrvatski istok. Njegov godinu dana stariji sunarodnja­k Vinicius De Araujo Rodrigues pokriva bekovsku poziciju, bio je U20 reprezenta­tivac, a osim nastupa za brazilske klubove iza sebe ima i sezonu igranja na Starom kontinentu, bio je član portugalsk­og Electrica. Velik posao klub je napravio dovođenjem Širokobrij­ežanina i donedavno jednog od stožernih igrača kluba koji je upravo Osječane porazio na startu drugog dijela prvenstva. Marin Sesar protekle je dvije i pol sezone igrao za Novo Vrijeme, bio je jedan od stožernih igrača, stoga se očekuje da tu ulogu preuzme i u novoj sredini.

- Vjerujem da će se sva trojica pokazati kao pojačanja. Dobili smo kvalitetu, ali i dodatnu širinu rostera, veću rotaciju, tako da očekujemo bolji učinak i mjesto u poretku nego što je to bilo dosada - priželjkuj­e trener Osijek, koji je dosada na konto stavio devet bodova. Nova tri očekuju se večeras. N. Benčina ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia