Glas Slavonije

Nikad nije bio takav pomor naših već na startu turnira

Osječka tenisačica naletjela je na zid u prvom kolu singla, ali i u igri parova

- Ivana LIOVIĆ

Većina hrvatskih tenisačica i tenisača neće po dobrome pamtiti ovogodišnj­i Australian Open. Donna Vekić, Petra Martić, Marin Čilić i Borna Ćorić oprostili su se od turnira u 1. kolu singla. Na startu pojedinačn­og dijela prvog Grand Slama sezone poražen je i Dino Prižmić, očekivano, ali on je u tom meču s Novakom Đokovićem ostavio sjajan dojam, uzeo set i najboljeg na svijetu natjerao na maksimalan angažman, te skrenuo pozornost na sebe. Prižmić nije podbacio, ostali ipak jesu.

Ovo je najgori Grand Slam u povijesti za hrvatske tenisače i tenisačice. Prvi puta nakon Australian Opena 1999. godine Hrvatska nema niti jednog tenisača ni tenisačicu u drugom kolu. Tada su Silvija Talaja i Mirjana Lučić bile naše jedine predstavni­ce na turniru, ove godine ih je bilo petero i svi ovogodišnj­i Australian Open žele što brže zaboraviti. Nakon što je ispala u singlu, za Martić je turnir završio i u parovima. Tenisačica iz Duća je u 1. kolu u paru s Britankom Katie Boulter poražena od petih nositeljic­a, Čehinje Barbore Krejčikove i Njemice Laure Siegemund, sa 6:2, 6:1. Bio je to meč u kojem hrvatsko-britanska kombinacij­a nije mogla baš ništa. U ždrijebu Australian Opena više "ne stanuje" ni Osječanka Donna Vekić. Nju i Rumunjku Coranu Cirsteu svladale su Nizozemka Demi Schuurs i Brazilka Luisa Stefani sa 6:2, 7:5. Nakon što je lani u Melbourneu dogurala do četvrtfina­la, Donna je ove godine imala velika očekivanja, no nakon dva meča učinak je - dva poraza.

Puno bolji start imali su nekadašnji partneri u igri parova, zlatni hrvatski olimpijci iz Tokija Nikola Mektić i Mate Pavić. Sada svatko na terenu ima novog kolegu pokraj sebe, igraju u paru s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom odnosno Salvadorce­m Marcelom Arevalom. Mektić i Koolhof su u 1. kolu igre parova svladali Francuze Sadija Doumbiju i Fabiena Reboula sa 7:6 (4), 2:6, 6:3, a Pavić i Arevalo nadigrali su Nijemce Constantin­a Frantzena i Hendrika Jebensa sa 7:6 (5), 6:3. Sljedeći suparnici Mektiću i Koolhofu bit će Finac Harri Heliovaara i Australac John Peers, a Pavić i Arevalo će na Talijane Mattea Arnaldija i Andreu Pellegrina ili Indijca Nsrirama Balajia i Rumunja Victora Vlada Corneu. ■

 ?? ?? Nakon singla Donna Vekić se oprostila i u igri ženskih parova
Nakon singla Donna Vekić se oprostila i u igri ženskih parova
 ?? ?? Anna Blinkova izbacila je lanjsku finalistic­u Elenu Rybakinu
Anna Blinkova izbacila je lanjsku finalistic­u Elenu Rybakinu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia