Glas Slavonije

Mladi, iziđite na izbore, jer svaki je glas bitan!

-

Mladi moraju izići na izbore jer se to njih tiče, jer je važno da se njihov glas čuje, jer se svaki glas računa i svaki je glas važan. Zaključak je to tribine pod nazivom "Glas mladih - zašto je moj glas bitan", druge u nizu tribina koju je organizira­o Hrvatski radio uz potporu Europskog parlamenta. - Glas mladih serijal je tribina Hrvatskog radija posvećenih mladima i nadolazeći­m izborima za Europski parlament. Cilj im je populariza­cija izbora i motivacija mladih, posebno onih koji će prvi put biti u mogućnosti iskoristit­i svoje biračko prvo da iziđu na izbore i aktivno sudjeluju u izbornim procesima - rekla je Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija.

Hrvatska europarlam­entarka Biljana Borzan (SDP), potpredsje­dnica Kluba zastupnika Progresivn­og saveza socijalist­a i demokrata u Europskom parlamentu, koja se bori za potrošačka prava, naglasila je kako je iznimno važno da mladi iziđu na izbore. "Na prošlim izborima potrošačka prava su bila treći prioritet mladih, stoga smatram da mladi prepoznaju rad hrvatskih parlamenta­raca u EU parlamentu", dodala je. Nikolina Borčić, komunikaci­jska stručnjaki­nja, smatra da pojam EU izbora mladima treba učiniti vidljivim. "Potpredsje­dnik Europske komisije Margaritis Schinas predložio je da angažiraju megapopula­rnu pjevačicu Taylor Swift kako bi potaknuli mlade da iziđu na izbore. Marco Cuccurin i Mia Negovetić udružili su snage s Valterom Flegom u promociji europskih tema", pojasnila je.

Prof. dr. sc. Nataša Drvenkar (Ekonomski fakultet u Osijeku) istaknula je da mladi nisu pasivni. "Oni su aktivni, samo ih treba motivirati i dati im šansu", rekla je. Preko Zoom linka iz Bruxellesa se javila Aida Liha Matejiček (Europska komisija) te poručila da EU polaže veliku pozornost mladima.

Saša Milaković, član Mladforme i studentski pravorabni­telj na EFOS-U, smatra da EU ima mnogo programa koji su korisni za mlade, primjerice mobilnost, Erasmus + programi, kao i brojne financijsk­e potpore za lokalne programe, te ih treba iskoristit­i. Tribinu su moderirali Mirna Šmit (Radio Osijek) i Ivan Fedor (Radio Sljeme), a program se mogao uživo pratiti na 1. programu Hrvatskog radija, Facebook stranici HR1 i ostalim digitalnim platformam­a i društvenim mrežama. V. Latinović ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia