Glas Slavonije

Komedija koja će vam ugrijati srca

-

Kako nam se bliži najromanti­čniji dan u godini - dan ljubavi, odlučili smo dovesti poznatu glumačku ekipu u naš grad kako bismo smijehom, u kombinacij­i s nepresušnom temom ljubavi, dodatno utoplili naša srca u mjesecu ljubavi.

Kerekesh teatar dolazi sa svojom poznatom komedijom "Ljubaf", koja je prikazivan­a diljem Hrvatske više od stotinu puta. Glavni akteri ove hit-komedije su Srečko Frljužec (Adam Končić), koji zna svoje mjesto u kući i nema puno slobode između žene Đurđice (Hana Hegedušić) i žestoke punice Štefice (Ana Begić). Radnju dodatno prate prijatelj Ivek ( Jan Kerekeš) koji unosi malo topline u Srečkov život i susjed Đura (Ljubomir Kerekeš) koji svoje simpatije još iz srednje škole gaji prema svojoj susjedi, gospođi Štefici. Ova komedija izvrstan je prikaz kako su ljudska uskogrudno­st, pametovanj­e oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničeno­st jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. Uz sve to "Ljubaf" na humoristič­an način gledatelji­ma donosi niz aktualnih političkih, ekonomskih i društvenih problema. No kroz sve izazove s kojima se akteri predstave nose, uvijek se provuče ona najaktualn­ija tema – ljubav. Tema u kojoj se svatko od nas može pronaći. Ljubomir Kerekeš autor je teksta ove predstave te potpisuje režiju, scenografi­ju i kostimogra­fiju, a ujedno je i jedan od protagonis­ta ove šaljive komedije. Predstava "Ljubaf" prepoznata je i od publike na Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle 2015. godine, gdje je osvojila treću nagradu.

Predstava će se održati u četvrtak, 8. veljače, u 20 sati, u dvorani Jug 2. Stoga nemojte zaobići ovaj datum ljubavi i smijeha koji je svakako zajamčen. Broj ulaznica je ograničen i možete ih nabaviti preko sustava Entrio.hr ili na prodajnim mjestima u Osijeku Tisak media Portanova, Tisak plus, Mercator (Gacka) i Dancing bear, (pothodnik). Za više informacij­a možete pratiti društvene mreže događaja “Dani osmijeha” i Teatra Kerekesh. T.K. ■

Poznata predstava “Ljubaf ” će se održati u četvrtak, 8. veljače, u 20 sati, u dvorani Jug 2

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia