Glas Slavonije

Postoji psihološki problem, na tome ćemo morati raditi

U sljedećim tjednima najzaposle­niji čovjek bit će sportski direktor Jose Boto

- Dalibor Keler

planovi

OSIJEK VEĆ GLEDA PREMA SLJEDEĆOJ SEZONI

BIJELO-PLAVI SE VRAĆAJU KUĆI

Pripreme nogometaša Osijeka u Novigradu prošle su baš mirno. Nikakve revolucion­arne stvari nisu se dogodile, ali nakon povratka u grad na Dravi trebat će se krenuti u rješavanje brojnih otvorenih pitanja vezanih uz igrački kadar. Naravno, bit će to posao za sportskog direktora Josea Bota, koji se u ovih sedam dana pobliže upoznavao sa svim tekućim i inim pitanjima vezanim uz prvu momčad. Čeka ga niz razgovora što s igračima poput Bukvića koji ima ponudu za produženje ugovora koja je i dalje otvorena, preko igrača kojima na ljeto ističu ugovori, a više ili manje su standardni prvotimci. U tu kategoriju prije svih spadaju Slavko Bralić, Petar Brlek i Šime Gržan. Tu su i igrači koji imaju ugovor na godinu plus godinu poput kapetana Vedrana Jugovića i Petra Pušića.

Puno posla za Portugalca

Zasad još uvijek nema jasnih signala o tome kakve planove NK Osijek ima s igračima kojima istječu ugovori. Poznato je kako se NK Osijek odredio kako neće biti tako izdašan na financijsk­om planu kao što je to slučaj bio u trenutku kada su ti igrači potpisival­i aktualne ugovore, ali bar zasad, ni s jednim od njih nisu obavljeni službeni razgovori o toj temi, a samim tim niti predočeni eventualni uvjeti produženja suradnje. Zapravo, klub se još nije jasno ni očitovao s kim bi od njih želio produžiti ugovor, a onda naravno ostaje i odluka igrača hoće li prihvatiti ponuđeno. Uglavnom, sve to bit će posao za Bota u sljedećim tjednima jer trener Zoran Zekić već odavno se očitovao kako želi imati jasnu sliku s kojim će igračima od postojećeg kadra moći računati i u sljedećoj sezoni. Plan mu je kroz ovo proljeće, između ostalog, stvoriti određeni kostur momčadi za novu sezonu koji će se onda u ljetnom prijelazno­m roku dopuniti pojačanjim­a. Uglavnom, Boto će svakako imati puno posla jer u suradnji sa Zekićem treba početi formirati momčad na koju će se NK Osijek oslanjati u sljedećim sezonama, a veliki posao očekuje ga i na ljeto kada će trebati izabrati pojačanja. Međutim, za njega se predradnje trebaju napraviti u tjednima koji dolaze.

Psihološki problem

Inače, Boto je, čini se, brzo pohvatao konce i detektirao neke probleme koji nisu novost za one koji ozbiljnije prate momčad Osijeka. Oni su više psihološke nego taktičko-tehničke priprode, a isplivali su na vidjelo i tijekom pripremnog susreta protiv Celja. Iskusnom oku Portugalca to nije moglo promaknuti.

- U susretu protiv Celja momčad je izgledala sigurno i dobro sve dok nije primila pogodak. Nakon toga došlo je do psihološko­g pada kod igrača. To je problem kojim se trebamo ozbiljno posvetiti - rekao je Boto.

Bijelo-plave ta stigma prati već duže vrijeme. Sve je pod kontrolom do trenutka kada se primi pogodak, a takvih je primjera bio priličan broj i jesenas. Posebno nam je u sjećanju ostala utakmica na gostovanju protiv Gorice, gdje je Osijek cijelo prvo poluvrijem­e bio bolji suparnik, a onda je u sudačkoj nadoknadi primio šlampav pogodak, od kojeg se više nije oporavio. Nešto slično se događalo i u Varaždinu kada je Osijek nakon vodstva morao spašavati jedan bod u posljednji­m sekundama susreta. S obzirom na iskustvo koje Bijelo-plavi imaju u igračkom kadru, takve stvari im se ne bi trebale događati, ali lako je moguće da su posljedica svih tih turbulenci­ja kroz koje je momčad prolazila jesenas. Sada je situacija ipak drugačija jer je puno stvari jasnije, pa vjerujemo kako će takav trend donijeti i psihološku stabilnost Bijelo-plavima, a samim time bolje igre i rezultate u nadolazeće­m proljetnom dijelu sezone. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia