Glas Slavonije

Tin Sajko na posudbu u redove Jaruna

-

Nakon završetka priprema u Novigradu trener Zoran Zekić i njegov stručni stožer trebat će donijeti određene odluke vezane uz daljnji razvoj mladih nogometaša Osijeka. Zekić ih je dosta poveo u Novigrad i vrlo je zadovoljan načinom na koji su odradili pripreme, ali kada krene sezona, posve je jasno kako neće svi od njih potrebnu minutažu u utakmicama dobiti unutar prve momčadi. Stoga će se razmotriti opcije posudbi za neke igrače. Jedna je već dogovorena, pa će tako daroviti vratar Tin Sajko proljetni dio sezone odraditi na posudbi u redovima drugoligaš­a Jaruna. To je očekivana odluka jer vratarima je iznimno važno biti stalno u akciji.

- Sajko će na posudbu, a Frana Kolića smo vratili s posudbe jer smo procijenil­i kako on u ovom trenutku može biti prava i zdrava konkurenci­ja naše prvom vrataru Marku Malenici - objasnio je Zekić. Nije isključeno da još poneki mlađi igrač tijekom proljeća iskustvo bude skupljao na takav način, ali Zekić će biti pažljiv prilikom donošenja takve odluke.

- U biti, nemam ništa protiv da neki od mlađih igrača stječe iskustvo kroz posudbu, ali volio bih kada bi svi ostali s nama u trenažnom procesu. Ne zbog toga što ne vjerujem trenerima u drugim klubovima, nego samo zato što želim njihov razvoj imati na oku. Ako ne pronađemo rješenja za njih, igrat će za juniorsku momčad ako za njih ne bude prostora za dovoljan broj seniorskih minuta. Priključil­i smo nekolicinu juniora, a nakon povratka u Osijek uključit ćemo u rad još igrača iz Škole nogometa. Izabrali smo put u kojem će kroz koju godinu glavni oslonci prve momčadi biti igrači poniknuli u našoj Akademiji - rekao je Zekić.

Od onih koji bi mogli na posudbu, u prvom redu je Šimun Mikolčić, ali i tu će se oprezno birati klub jer ključno je da Šimun ima kontinuite­t igara ako nekamo i ode. D. Keler ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia