Glas Slavonije

Poslati posljednje­g Španjolca prema izlaznim vratima

-

Tuga je uvijek prisutna nakon poraza, ali nakon posljednje­ga od rukometaša Francuske ona se brzo liječi. Ostaje naravno žal zbog propušteno­ga. Zbog brojnih tehničkih pogrešaka, loše realizacij­e igrača više, ali i što nam sjajno izdanje mladog vratara NEXE-A Dominika Kuzmanović­a nije izraženo sada većim bodovnim učinkom. Koliko smo samo puta zaključili da su Francuzi u susretima s nama imali veliku prednost u vratarima, sada je bilo obrnuto, pa opet - u ništa. Ništa nije izgubljeno. Zato je pogled unaprijed brzo zamijenio tugu. Hrvatska i dalje drži stvari pod kontrolom, premda, kada bi Austrijanc­i ostvarili sve tri pobjede, oni bi se tada senzaciona­lno plasirali u polufinale. Čak i u situaciji da Hrvatska do kraja ostvari isti učinak. Austrijanc­i su neposredno prije našeg ogleda s Francuzima minimalno pobijedili Mađarsku, s kojom ćemo odmjeriti snage danas od 18 sati u Lanxess areni u Kolnu. Mađari su u skupini sa Srbijom, Islandom i Crnom Gorom ostvarili sve tri pobjede, pa su u Koeln prenijeli dva boda te su trenutno s bodom više od Hrvatske. Konstantno su prisutni na velikoj sceni, ali im uvijek nešto nedostaje. Ne samo reprezenta­tivnom nego i klupskom muškom rukometu. Koliko se uložilo i još uvijek se ulaže u Veszprem i Szeged, no "kanta" Lige prvaka još nije nikada stigla u Mađarsku. Nema ni velikih reprezenta­tivnih titula. Krenuli su posljednji­h godina novim smjerom. Mađarskom rukometnom akademijom koja je izbacila neka nova lica. Kao što ih ima i sadašnja Hrvatska.

Jedan od tih igrača budućnosti u Hrvatskoj je desni vanjski Mateo Maraš. Igrač mađarske MOL Tatabanye. Nekolicina suigrača bit će mu danas na suprotnoj strani.

- Sa mnom je u klubu vratar Palasics, lijevi vanjski Ancsin i lijevo krilo Bence Krakowski. Veselim se susretu s njima, a nadam se da ću ja biti nakon utakmice sretniji od njih.

Debi na Europskom prvenstvu imao je prije dvije godine upravo u Mađarskoj. Protiv Francuza postigao je četiri pogotka. - Nema vremena za tugu. Svaka sljedeća je ključna i nemamo više pravo na kiks. Mađarska je disciplini­rana, ne rade puno pogrešaka. Zna se tko što radi i ne iskaču iz tih okvira. Vidjet ćemo tko bolje djeluje pod pritiskom, nadam se da smo to mi - poručio je desni vanjski Hrvatske i mađarske Tatabanye.

Mađarsku s klupe vodi nekad proslavlje­ni španjolski reprezenta­tivac Chema Rodriquez. Zanimljivo, sve reprezenta­cije koje vode Španjolci, izuzev Mađarske, ispale su u prvom krugu. Jordi Ribera sa Španjolsko­m, Xavi Pasqual s Rumunjskom, Toni Gerona sa Srbijom i Xavier Sabate s Češkom. Nakon današnje utakmice nadamo se da će i Chema s Mađarima krenuti prema izlazu. K.lacković ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia