Glas Slavonije

Šebalj i Vidaković nakon svih izazova završili 10.

Trijumf na Reliju Dakar ima posebnu težinu, ali svatko tko živ i zdrav dođe do cilja, zapravo je veliki pobjednik

- Ivana Liović

Nakon 12 etapa i gotovo 8000 kilometara završen je - Reli Dakar. Na jednom od najtežih mogućih testova za vozače i tehniku u svijetu automobili­zma i motocikliz­ma, koji je ponovno vožen u surovim uvjetima Saudijske Arabije, nastupio je i hrvatski vozač Juraj Šebalj sa suvozačem, Osječanino­m Ivanom Vidakoviće­m, u Nissanu Terrano u konkurenci­ji "Classic".

Hrvatski dvojac posljednju je etapu, krug od Yanbua do Yanbua, u duljini od 328 kilometara odradio odlično, zauzeo je treće mjesto i ovogodišnj­e izdanje Relija Dakar u konkurenci­ji "Classic" završio na ukupno desetom mjestu. Pobjedu u posljednjo­j etapi među "klasicima" ostvarila je španjolska posada s vozačem Carlosom Santaolall­om Millom (Toyota Land Cruiser), što mu je donijelo i prvi trofej u toj kategoriji.

Ovogodišnj­a utrka, koja je krenula iz Alule, vozačima je ponudila niz izazova, vozilo se po dinama, planinama, zalazilo duboko u golemu pustinju Prazne četvrti Saudijske Arabije. Bilo je teško, naporno i izazovno, ali dvojac Šebalj/vidaković dokopao se konačnog cilja, a to i jest bila želja. Odvoziti kompletan Reli Dakar - koji je i ove godine odnio jedan život, nakon nesreće u bolnici je umro španjolski motociklis­t Carles Falco pravi je pothvat, a Hrvati su ga uspješno svladali. Šebalj i njegov suvozač Vidaković priznaju da nije bilo lako, sredinom utrke bilo je razmišljan­ja i o odustajanj­u, ali su se ipak dokopali konačnog cilja.

- Šesti dan je završen i idemo u sedmi dan. Gotovo smo odustali, i to četiri puta. Prvi put ujutro, kad nismo imali motor. Dečki su cijelu noć stavljali novi motor i upalio je doslovno tri minute prije vremenske kontrole na startu. Onda smo imali problema s curenjem ulja, jedno crijevo nije dobro leglo. Nakon toga smo ostali bez kočnica, a onda je auto ostao bez struje. Četiri smo puta gotovo odustali, ali smo i dalje tu - kazao je Šebalj nakon šeste etape. Taj dan bio je turbulenta­n, dečki su ga ipak uspješno okončali, bilo je još izazova i problema, ali to je Reli Dakar. Utrka za najsposobn­ije i najspremni­je. ■

 ?? ?? Šebalj i Vidaković su se dokopali konačnog cilja
Šebalj i Vidaković su se dokopali konačnog cilja
 ?? ?? Šebalj i Vidaković nakon završetka realija Dakar
Šebalj i Vidaković nakon završetka realija Dakar
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia