Glas Slavonije

Ovo bi trebala biti utakmica “po mjeri”

-

Nije ugodna trenutna pozicija na kojoj se nalaze rukometaši­ce s Drave. Nakon 11 kola i deset odigranih utakmica Osijek je pretposlje­dnji, 12., sa šest bodova na kontu. Nije još ništa opasno i alarmantno, jer primjerice šesto je mjesto udaljeno samo četiri boda, a između vlada tolika gužva i izjednačen­ost da se pomicanja u poretku mogu očekivati nakon svakog vikenda. Naravno, Osijek želi prema gore, a za to se mora krenuti s pobjedama, a prva se priželjkuj­e već danas.

Ovaj nam vikend donosi dvoboje 12. runde, u kojoj Osječanke u subotu čeka gostovanje u Varaždinu protiv Koke, koja je tek dva boda ispred sastava Tomislava Rešickog. - To bi nam trebala biti utakmica "po mjeri", jer nas čeka ogled s ekipom koja je našem dijelu prvoligašk­og poretka. Naravno da domaćin uvijek ima ulogu favorita, ali mislim da je ovo prigoda da popravimo saldo. Prošle sezone smo slavili u Varaždinu, ove smo pak na nekim gostujućim utakmicama igrali dobro, uzeli smo i bodove u Splitu protiv ŽARK-A, stoga treba pokušati donijeti nešto i s ovog gostovanja, koje sigurno neće biti lagano - smatra trener Osijeka, koji je prije tjedan dana u nastavak sezone krenuo domaćim porazom od Splita 2010 (23:25). Taj dvoboj je pokazao koji su hendikepi u igri, koji su i očekivani, s obzirom na to da je ekipa trenutno slabija negoli je to bila tijekom jeseni prošle godine. Vidljivi su problemi u organizaci­ji napada, koji protiv Splićanki nije bio na razni i u drugom dijelu. Ako se o tom pitanju stvari poprave, utakmica u Varaždinu se svakako može očekivati s umjerenim optimizmom.

- Bilo je protiv Splita 2010 dosta dobrih stvari u našoj igri, posebno u prvom poluvremen­u,

Osječanke na gostovanju traže prvu pobjedu u 2024.

koje nismo kapitalizi­rali na pravi način. Nedostatak koncentrac­ije, poslije i mali energetski pad odnijeli su nam prigodu za pozitivan rezultat, koji ćemo svakako tražiti večeras, smatra Tomislav Rešicki.

Dvoboj Koka – Osijek igra se u subotu u dvorani Graberje od 17 sati, a preostali parovi su: Lokomotiva – ŽARK Split, Rudar – Sesvete, Dugo Selo '55 – Zrinski (svi 20. 1.) i Zamet – Podravka Vegeta (24. 1.). Slobodan je Split 2010. Odgođeno je Bjelovar – Dalmatinka. N. Benčina ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia