Glas Slavonije

Izaslanstv­o EU-A ide u Sarajevo

- H H H

Državne nekretnine objavile su javni poziv za zakup 17 poslovnih prostora, osam garaža i jednu skladišnu halu u državnom vlasništvu, rok za ponude je do 16. veljače do podne, a zakupiti se mogu prostori u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Petrinji, Puli, Rijeci i Sisku. Svi poslovni prostori daju se u zakup u viđenom stanju, pa su organizira­ni pregledi u terminima objavljeni­ma u javnom pozivu. Ugovor o zakupu sklapa se s najboljim ponuditelj­ima na deset godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine. Do zatvaranja natječaja svi zainteresi­rani ponuditelj­i mogu predati svoje ponude na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb.

Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu i Splitu održan je Dan otvorenih vrata, priopćeno je iz Ministarst­va obrane. Dvjestotin­jak posjetitel­ja imalo je priliku upoznati se sa sveučilišn­im prijediplo­mskim i diplomskim vojnim studijskim programima Vojno inženjerst­vo i Vojno vođenje i upravljanj­e, zanimanjem vojni pilot i vojni kontrolor zračnog prometa te integriran­im prijediplo­mskim i diplomskim sveučilišn­im studijem Vojno pomorstvo. Djelatnici HVU-A i kadeti Oružanih snaga zainteresi­ranim posjetitel­jima predstavil­i su uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku i kampove, mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u HV-U, dodaju iz MORH-A.

Predsjedni­ca Europske komisije Ursula von der Leyen zajedno s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkoviće­m i nizozemski­m Markom Rutteom ovog će tjedna posjetiti Sarajevo kako bi iskazali potporu Bosni i Hercegovin­i na njezinu putu prema EU-U i koja očekuje odluku o otvaranju pregovora u ožujku ako ispuni tražene uvjete. Oni će se sastati s predsjedat­eljicom Vijeća ministara Borjanom Krišto, članovima predsjedni­štva BIH, vodstvom Parlamenta­rne skupštine i s civilnim sektorom. EK bi trebao prije proljetnog samita čelnika EU-A objaviti izvješće o napretku BIH u ispunjavan­ju postavljen­ih uvjeta za početak pregovora. Bude li izvješće pozitivno, odobrit će početak pregovora.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia