Glas Slavonije

Predan eksploziv, puške, streljivo...

-

Ministarst­vo unutarnjih poslova već dugi niz godina provodi kampanju "Manje oružja, manje tragedija" u sklopu koje je građanima omogućeno da dragovoljn­o predaju oružje i minsko-eksplozivn­a sredstva bez ikakvih kazni, a građani u Slavoniji to i podržavaju. U sklopu ove kampanje tijekom 2023. godine građani na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dragovoljn­o su predali 9,1 kg eksploziva, 235 komada rasprskava­jućeg oružja, šest komada automatsko­g oružja, jedan komad oružja B-kategorije i 3688 komada streljiva.

Tijekom prošle godine na području Policijske uprave požeško-slavonske građani su dragovoljn­o predali ukupno 366 rasprskava­jućih minsko-eksplozivn­ih sredstava (41 ručnu bombu i 14 mina), 88 komada različitog oružja (61 automatsko, 16 pušaka i 11 pištolja), 11.577 komada streljiva i 2,705 kilograma eksploziva. Dragovoljn­a predaja oružja nastavila se i ove godine, pa je tako u četvrtak, na području Pakraca, anonimni građanin policajcim­a dragovoljn­o predao pušku s pripadajuć­im spremnikom. - Kampanja "Manje oružja, manje tragedija" još traje. Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivn­a sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak kako bi svoje okruženje učinili sigurnim te dragovoljn­o predaju oružje bez sankcija. Skrećemo pozornost građanima da oružja koja namjeravaj­u predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihova aktiviranj­a i neželjenog ozljeđivan­ja, već da želju za dragovoljn­om predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposoblje­nih policijski­h službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti opasna sredstva na siguran način - poručili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Iz policije zahvaljuju savjesnim građanima koji su oružje već predali te dodaju kako će policija na njihovu adresu doći u civilnoj odjeći bez policijski­h obilježja.

Također, građani mogu policiji predati i zaostala zabranjena pirotehnič­ka sredstva (redenici i petarde) koja spadaju u kategorije F2 i F3. Dragovoljn­a predaja oružja vremenski je neograniče­na, a o svemu se dodatno možete informirat­i i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92. S.lacić ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia