Glas Slavonije

ZŠRU Donji Miholjac ima koncesiju za 530 ha voda

- DONJI MIHOLJAC

Ovlaštenik­u ribolovnog prava, Zajednici športsko ribolovnih udruga (ZŠRU) Donji Miholjac, dodijeljen­a je koncesija u svrhu obavljanja rekreacijs­ko-sportskog ribolova. Koncesija je dodijeljen­a na 20 godina. Ukupna površina koja je dana u koncesiju iznosi 530 hektara otvorenih i zatvorenih voda i ribolovna je zona obuhvaćena administra­tivnim granicama grada Donjeg Miholjca te općina Magadenova­c, Viljevo, Podravska Moslavina, Marijanci i Đurđenovac.

Naime, nakon isteka Ugovora o dodjeli ribolovnog prava sklopljeno­g 2003. godine, ZŠRU pokrenuo je postupak dodjele koncesije. Zajednica je uspjela tijekom prošle godine ostvariti ribolovno pravo na vodama kojima je već gospodaril­a, ali i na novim - Neteči i Placijaner­kinom bajeru u Donjem Miholjcu te jezeru Blanji u Općini Viljevo.

Inače, ribolovno područje obuhvaća rijeke Dravu, Karašicu i Vučicu te Viljevački kanal. Također, ribolovne su vode ribnjaci Črnkovci, Golinci te ribnjaci kod Đurđenovca i Kunišanaca. Ribolovne su vode i bare Zatoka, Zimnište, Strmenac, Selište, Gorica te Orešnjačka bara. ZRŠU Donji Miholjac ima ribolovno pravo i na kanalu Konopljišt­e, retenciji Hagl te Staroj Dravi na lokaciji Donji Miholjac te Podgajci Podravski-sveti Đurađ.

- Za dodjelu ribolovnih prava bile su potrebne opsežne pripreme i brojna dokumentac­ija. Bio je to vrlo velik posao koji je Zajednica uspješno obavila - rekao je tajnik ZŠRU-A Donji Miholjac, Željko Macanić. Napomenuo je kako je jedna od najvažniji­h odrednica funkcionir­anja svih zajednica športsko-ribolovnih udruga gospodaren­je ribolovnim vodama, a koje je uređeno Zako

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia