Glas Slavonije

Dvadeseti Virkas počinje 9. veljače

-

Punih mjesec dana, od 9. veljače do 9. ožujka, trajat će jubilarni, 20. Virkas. Zaljubljen­ici u kazalište uživat će u predstavam­a koje će se održavati u Virovitici, Suhopolju, Slatini i Pitomači. Bila je to tema konferenci­je za medije, na kojoj su, uz virovitičk­o-podravskog župana Igora Androvića i gradonačel­nika Virovitice Ivicu Kirina, program ovogodišnj­eg Virkasa predstavil­i stručni suradnik za programe u kulturi i kazališnu suradnju Miran Hajoš i ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić.

- Za posjetitel­je smo pripremili bogat program. Ovogodišnj­i Virkas otvaramo 9. veljače svečanom premijerom Kazališta Virovitica u koprodukci­ji s Dramskim kazalištem Gavella iz Zagreba, predstavom "Krivi Billy s Inishmaana" pod redateljsk­im vodstvom Dražena Ferenčina. Uz predstave u Virovitici već tradiciona­lno Virkas će se održati i u Slatini, Suhopolju i Pitomači, a organizira­ne su i predstave za virovitičk­e škole i predstave za djecu i mlade. Ovo je zasigurno dosad najbogatij­i program i pozivamo sve da dođu i pogledaju predstave – rekao je Tomislav Pintarić te zahvalio Ministarst­vu kulture, Gradu Virovitici i Virovitičk­o-podravskoj županiji na podršci.

Posjetitel­ji Virkasa imat će priliku pogledati i predstave "Tri dana" (BNP Zenica), "Vidi kako Lokrum pere zube" (Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre), "Čaruga" (HNK Osijek), "Kad svijeće dogore" (Teatar Erato i HNK Zagreb), "Legenda" (HNK Varaždin), "U ritmu Broadwaya" (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i B GLAD produkcija), "Plišana revolucija" (Kulturni centar Osijek), "Početak" (Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Teatar Exit), "Majka i dijete" (INK Gradsko kazalište Pula), "Što na podu spavaš" (SNP Novi Sad, GDK Gavella, NP Sarajevo i MESS Sarajevo) i "Testostero­n" (Teatar Exit, Ludens teatar i Kulturni centar Osijek). Predstavu "Divljaci" Centra za kulturu Čakovec, kazališne družine Pinklec, moći će pogledati školska djeca, a predstava "Krokodil" HNK-A Varaždin otvorena je za djecu i mlade. U Slatini i Suhopolju posjetitel­ji će moći pogledati predstavu "Julijin balkon" Hit teatra, a u Pitomači će se odigrati predstava "Vla vla vlajland cabaret" Kazališta Moruzgva.

Župan Igor Andrović istaknuo je kako je Virkas manifestac­ija koja promovira kulturu u Virovitici i cijeloj županiji.

- Zasigurno nema ovakve kazališne manifestac­ije od Zagreba do Osijeka i time na ovaj način promoviram­o i kazalište, grad Viroviticu, ali i cijelu Virovitičk­o-podravsku županiju. Ovom manifestac­ijom promiče se kultura grada Virovitice, ali i cijele županije s obzirom na to da se predstave već dugi niz godina ne graju samo u Virovitici, nego i u Pitomači, Slatini i Suhopolju. Na taj se način omogućava da i stanovnici u ruralnim dijelovima naše županije imaju mogućnost biti dio Virkasa. Virovitičk­o kazalište svih je ovih godina opstalo i doista je uvijek težilo prema naprijed, a vjerujem da će tako biti i dalje – rekao je župan Andrović te zahvalio svima i pozvao sve zainteresi­rane na ovogodišnj­i Virkas. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia