Glas Slavonije

Publika odrabrala četvero sjajnih pjevača za finale

U subotu pjevaju Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar i Martin Kosovec

- Tanja KVORKA

Polufinaln­a emisija showa "The Voice Hrvatska" emitirana je na Prvom programu HRT-A izravno iz studija "Anton Marti" i "Zvonimir Bajsić". Osmero polufinali­sta, željnih dati najbolje od sebe, izabrali su mentori zajedno s TV gledatelji­ma, a ove subote su tražili svoj put u finale.

U finalu su samo četiri mjesta, a o tome tko prolazi odlučivali su samo gledatelji svojim pozivima i porukama. Tako će biti i u finalu, koje je na rasporedu u subotu, 27. siječnja. Uzbuđenje, napetosti, želje, emocije, sjajni talentiran­i mladi ljudi, njihove radosti i tuge, sve se to miješalo u ovome polufinalu.

U ovu večer uveli su nas voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić uz raspoložen­u publiku u studijima i najavili prvih dvoje polufinali­sta iz Urbanova tima. Ana Širić ispričala je svoju priču kako je doživjela ulazak u polufinale i kako se pripremala za nastup te izvela pjesmu "Used To Be Young" Miley Cyrus. Nova priča o pripremama, pjesmi, željama i traženju sebe u glazbi i na pozornicu dolazi Toni Šimonović, koji svojom izvedbom podsjeća na sjajnu pjesmu "Never Tear Us Apart" grupe INXS. Prvi put u polufinalu otvoreno je glasanje za gledatelje uz podsjetnik na ove dvije izvedbe. Imali smo priliku vidjeti atmosferu u studiju "Bajsić", a i čuti što ostali mentori misle o ovim nastupima i nakon pet minuta zatvoreno je glasanje. Dok se čeka odluka o prvome finalistu, Ana Širić, Toni Šimonović, vokalna trenerica tima Paulinu Đapo i producent Sandi Bratonja zajedno s mentorom Urbanom izvode njegovu pjesmu "Mjesto za mene". Gledatelji su odlučili da u finale prolazi Ana Širić.

Na redu je mentor Gobac i njegov tim. Prvi se predstavlj­a kratkom pričom o iskustvima u emisiji i ljudima koji ga okružuju i pripremama u proteklih tjedan dana Luka Novokmet. Pjesma "Sledgehamm­er" (Peter Gabriel) njegov je izbor za polufinale. Na scenu je potom došao energični Sandro Bjelanović. Ovaj put ima i koreografi­ju uz dvije plesačice koje prate njegovu izvedbu pjesme "Crazy Little Thing Called Love" grupe Queen. Ponovno se otvara glasanje, a na sceni Gobac, Luka i Sandro uz pomoć vokalne trenerice Gine Damjanović izvode

snimka

mentorovu pjesmu "Nebo". Rezultati glasanja pokazuju kako u finale prolazi Luka Novokmet.

Najmlađi mentor Dino i njegov tim spremni su za svoj dio polufinala. Nakon kratke priče o njezinu doživljaju svega dosada, talentiran­a Natali Radovčić je na sceni i s puno emocije u glasu i nastupu donosi zahtjevnu i iznimnu pjesmu "Caruso" u verziji Lare Fabian. Vrijeme je da se predstavi i Jakov Peruško Rihtar. Oliverova pjesma "Dva put san umra" njegov je izbor za polufinale, a svojom izvedbom donosi jednu posebnu posvetu legendi hrvatske scene. I treći put otvoreno je glasanje, a na sceni Dino Jelusić, Natali, Jakov, vokalni trener Matej Predojević Petrić i producent Filip Majdak izvode mentorovu pjesmu "The Great Divide". I onda je došlo vrijeme odluke: u finale prolazi Jakov Peruško Rihtar.

Još je samo jedno mjesto slobodno u velikom finalu showa "The Voice Hrvatska" iduće subote. Još samo jedan, Vannin tim i dva nastupa. Martin Kosovec osvajao je publiku iz emisije u emisiju, a u polufinalu je izveo pjesmu "Unchained Melody" (Righteous Brothers). Svevremens­ka pjesma i Martinova osobnost i izvedba nagrađeni su velikom podrškom publike i navijača. - Ovaj glas vodi na raznorazna mjesta. Došao je zaobalizan­im putem do mene, ali publika ti je sve rekla - komentiral­a je Vanna.

Posljednji je nastupio Sergej Božić, čije se izvedbe pozorno prate od prvih emisija. Pjesmu "Još i danas zamiriši trešnja" Toše Proeskog donio je svojim glasom i svojim nastupom za kraj ovog polufinala. Dok su se glasovi zbrajali, na sceni je Vanna uz Martina, Sergeja, voklanu trenericu Djordjiju Palić i producenta Gorana Kovačića Gorkog izvela pjesmu "Kao da me nema tu" zajedno s raspoložen­om publikom u studijima. Napetost je bila na vrhuncu jer došlo je vrijeme odluke, kad smo doznali da u finale ide Martin Kosovec.

Uz ulomke nastupa četvero finalista (Ana Širić, Luka Novokmet, Jakov Peruško Rihtar, Martin Kosovec), koje ćemo iduće subote gledati uživo u velikom finalu "The Voice Hrvatska" voditelji su odjavili ovo uzbudljivo i emotivno polufinale. Više od 113.000 ljudi glasalo je za svoje favorite. Na društvenim mrežama mogu se pratiti događaji iza scene, kao i prve reakcije nakon polufinala. Na Youtube kanalu dostupni su svi nastupi ove večeri. Emisija se može pogledati i na zahtjev preko platforme HRTI. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia