Glas Slavonije

ZEKIĆ OSIJEKU ŽELI DATI PREPOZNATL­JIVOST

- Dalibor Keler

Nogometaši Osijeka zaključili su pripreme za drugi dio sezone. Vrhunac im je bio sedmodnevn­i boravak u Novigradu, tijekom kojeg su odigrali četiri pripremne utakmice, a sada im do starta protiv Rudeša ostaje još pet dana, u kojima će trener Zoran Zekić raditi na finesama.

Opći je dojam dobar. Sve se više vide konture igre kakvu Zekić želi, a ogledni primjerak je susret protiv Fehervara u kojem su Bijelo-plavi apsolutno dominirali te pokazali što će im biti glavna oružja. Zekić je puno radio na igri posebno na njezinoj organizaci­ji, pokazalo se i kako su Osječani sposobni igrati vrlo kvalitetan visoki presing, pa sad ostaje sve to ponavljati kada krene nastavak sezone.

Zadovoljst­vo

Viđeno nam daje nadu kako ćemo u drugom dijelu prvenstva gledati kvalitetni­ji i rezultatsk­i uspješniji Osijek. Temelj za optimizam može biti i Zekićevo zadovoljst­vo koje je bilo jasno vidljivo nakon predstave protiv Fehervara. Momčad je jako puno stvari koje su se radile kroz treninge primjenjiv­ala na terenu, što je jasan znak kako slijedi Zekićeve zamisli. - Što mogu reći o pripremama nego da su bile najbolje koje sam imao dosad - s veliki osmijehom ispalio je Zekić šaleći se na te uobičajene floskule kojima se treneri služe nakon završenih priprema, a onda je krenuo ozbiljno:

- Mogu biti zadovoljan. Momčad je pokazala dobar angažman, zaobišle su nas ozljede, što je iznimno važno tijekom pripremnog razdoblja, a što se fokusa tiče, on je bio na taktičkim finesama. Cilj je da budemo brži i okomitiji, a posebno nam je potrebno brže razmišljan­je kada imamo loptu u svom posjedu. Akcent smo dali na treninge, a ne na utakmice koje smo igrali jer smo morali proći te neke taktičke stvari.

Zekić nije skrivao što ga je posebno razveselil­o. Riječ je o mladim igračima koje je poveo na pripreme.

- Doista sam uživao u potencijal­u koji imamo u tim mladim igračima. Volim ostati nakon treninga i još malo individual­no raditi samo s njima. Nadam se kako ćemo do kraja sezone promovirat­i još dva-tri naša mlada igrača te tako nastaviti putem kojim smo krenuli jesenas.

Pojačanja koja je priželjkiv­ao nije sva dobio. Stigao je tek Roko Jurišić, koji je tijekom priprema pokazao kako će biti dobro rješenje za poziciju lijevog beka. No prijelazni rok je tek počeo, pa će novih igrača vjerojatno biti još.

- Klub je sada u specifično­m razdoblju. Rekao bih u tranziciji između promišljan­ja planova za budućnost i mogućnosti da ih se ostvari. Jasno kako bih volio da sam odmah dobio pojačanja koja sam želio, ali ja sam potpuno miran, nikad mirniji, o tom pitanju. Uostalom, nove igrače ćemo dovoditi ciljano, gledat ćemo da to budu ozbiljna pojačanja za nas, a ako dobijemo igrače takve klase, oni će se brzo uklopiti u našu momčad.

Boto je "pojačanje"

Uoči odlaska u Novigrad u klub je napokon dobio sportskog direktora. Stigao je Jose Boto, čovjek velikog iskustva u tom poslu i zavidnog CV-A. Kakav je početak suradnje s njim? - Sretan sam što nam je došao čovjek takvog iskustva kakvog ima Boto. Vjerujem kako će naša suradnja obojici otvoriti nove vidike. On je kratko ovdje, još snima situaciju, pa nije ni čudo što ne želi žuriti s prvim potezima. Razgovaral­i smo puno, na istom smo tragu i imamo isti cilj ali pojačanja polako početi dolaziti. će odmah,

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia