Glas Slavonije

SUPERSPORT PRVA MALONOGOME­TNA LIGA

Opet je izostao puni plijen, novi domaći tercet još nije uigran

-

Nastavlja se rasprodaja bodova na Zrinjevcu. Osijek je u šest domaćih dvoboja ostvario samo jednu pobjedu, a sada je stigao i prvi remi. U sklopu 11. kola Supersport malonogome­tne lige, u goste je stigla Crnica, koja kao i domaćin želi osigurati mjesto u komforn(ij) oj zoni elitnog poretka. Osim toga, Šibenčani su imali i dodatni motiv, želju uzvratiti za poraz iz prvog dijela sezone, još tamo krajem rujna prošle godine, hakleri s Drave su slavili na Baldekinu (4:3). Nisu uspjeli slaviti i drugi put, konačnih 5:5 je i realan ishod, iako obje momčad žale za punim plijenom. Da je tako, potvrdio je i domaći strateg Saša Voldin.

- Naravno da smo htjeli pobjedu, za to smo se i pripremali cijeli tjedan, ali nismo uspjeli u našoj nakani nametnuti se od početka. Štoviše, uvodne su minute bile konfuzne, primili smo dva pogotka i tek onda počeli igrati kako smo i trebali od prve sekunde. Uspjeli smo do odmora napraviti preokret, plan je bio da u istom ritmu i nastavimo, ali nije se dogodilo. Crnica je ponovo bila bolja na otvaranju drugog dijela, na kraju smo ponovo bili prisiljeni vraćati se iz minusa. Zabili smo za poravnanje, ne i za pobjedu koju smo planirali, iskreno će trener Osijeka, koji je tijekom prvih 40 domaćih minuta u nastavku sezone podosta oscilirao.

Mogao je i s takvim izdanjem do pobjede, ali imaju i gosti za čime žaliti. Vodili su 0:2, a onda je Voldin pronašao postavu koja je zaigrala puno bolje prema naprijed (ulazak Popovića). Iako se u nekim trenucima činilo da će Osječani ritmom slomiti suparnički otpor, to se nije dogodilo. Malo ih je poljubila sreća, odnosno nesmotreno­st domaćeg vratara Franka Jamičića. Kod 4:4 domaćin je imao slobodan udarac, a odbijenu loptu je iz svog peterca izbio šibenski Brazilac De Oliviera i to tako da je lobovao istrčalu osječku "jedinicu" i zabio za 4:5 u 32. minuti. Da stvar bude gora, Jamičić je ubrzo napustio parket zbog ozljede. Osijek je nakon toga preuzeo više rizika, zabio je za izjednačen­je U preostale dvije i pol minute bila je po prigoda na obje strane, a u zadnjim sekundama se zatresla i domaća vratnica, stoga je jasno da ni peti poraz kod kuće nije bio daleko. Dobra opomena za nastavak sezone, u koji se moglo ući s malo više komfora.

Osim po golijadi i podjeli bodova, dvoboj će ostati zapamćen po tome što se osječkoj publici predstavio novopridoš­li tercet. Prvi je dojam da se Brazilci Gustavo Canuto Dos Santos i Vinicius De Araujo Rodrigues, te Marin Sesar još nisu priviknuli na novu sredinu, ali već u utorak imaju novu prigodu. Na rasporedu je 12. kolo u kojem Osijek gostuje kod lidera Stanoinves­t Futsal Pula. N. Benčina ■

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Stanić (Zagreb) i Videc (Klenovnik) – oba 7. Strijeci: 0:1 Šalaj (ag – 4.), 0:2 Pavić (5.), 1:2 Pandurević (9.), 2:2 Škugor (ag – 16.),

3:2 Šalaj (18.), 3:3 Milosavlje­vić (24.), 4:3 Šalaj (31.), 4:4 Pavić (31.), 4:5 De Oliveira (32.), 5:5 Damjanović (38.)

OSIJEK: Jamičić 5, Mijić 6, Šalaj 7, Pandurević 6,5 Damjanović 6,5 Rončević 6, Popović 7, Jurišić, Petrušić 6,5, Špijonjak 6, Canuto Dos Santos 5,5, Kotris, Sesar 6, De Araujo Rodrigues 6. Trener: Saša Voldin.

CRNICA: Luketin 7, Milosavlje­vić 7,5, Vuković 6, Pavić 7, De Oliviera 6,5, Jolić, Odža, Škugor 6, Knežević 6, Katuša 5,5, Perić 5,5, Copić 6. Trener: Saša Subotić

AKUMULIRAN­I PREKRŠAJI: jek 3 (1+2), CRNICA 7 (3+4); ŽUTI KARTONI: Šalaj (Osijek), Katuša, De Oliviera (Crnica)

IGRAČ UTAKMICE: LAZAR MILOSAVLJE­VIĆ (CRNICA)

OSIJEK CRNICA

TABLICA

5 (3) 5 (2)

Ostali rezultati 11. kola: Vrgorac – Novo Vrijeme 3:4, Torcida – Futsal Dinmo 4:1, Square – Stanoinves­t Futsal Pula 0:2. Uspinjača Gimka – Olmissum igrano kasnije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia