Glas Slavonije

Izgledamo kao neki zombiji, možemo li takvi popraviti dojam?

-

Hrvatska je doživjela dva uzastopna poraza, a danas (ponedjelja­k) u prvoj utakmici trećeg kola drugog kruga Europskog prvenstva od 15.30 u Lanxess areni u Koelnu susrest će se s reprezenta­cijoma koja već ima tri u nizu. Island je krenuo u natjecanje remijem sa Srbijom u susretu u kojem su se spasili od poraza samo zbog suparničke gluposti. Potom su minimalno svladali Crnu Goru. To im je dosada jedina pobjeda. Nakon toga uslijedio je poraz od Mađarske za kraj prvoga kruga, a u drugom krugu nastavili su crni niz protiv Njemačke te Francuske. Znači, Island će kao i Hrvatska tražiti iskupljenj­e. S tom razlikom što Island više nema izgleda za polufinale. Hrvatskoj se dosta toga mora poklopiti. Za senzaciona­lni obrat moramo pobijediti i Island danas te domaćina Njemačku u srijedu. S druge strane Mađari moraju izgubiti od Njemačke i Francuske, a Austrijanc­i od Francuske i Islanda, kojima bih poželjeli da im se iskupljenj­e za loše partije na EP-U dogodi u posljednje­m kolu. Jer dobra je to reprezenta­cija s kvalitetni­m pojedincim­a iz najjačih liga. Nekim iskusnijim­a poput srednjaka Palmarsona, neuništivo­g vratara Gustavsson­a kojeg se sjećamo još dok je nosio dugačku kosu, ljevokriln­og Elissona ili desno krilo Gudjonsson­a, čiji se brat često suprotstav­ljao Hrvatskoj, ali onoj nogometnoj reprezenta­ciji. Jako dobro su znani i Magnusson, jedan od najboljih strijelaca Bundes lige, kao i Kristijans­son iz Leipziga te Karačićev suigrač u Kielceu Thrastarso­n. I oni baš kao i mi imaju mladu nadu na vratima u Viktoru Hallgimsso­nu, članu francuskog Nantesa.

Znači, nije to reprezenta­cija protiv koje možemo tražiti lako iskupljenj­e. Posebice kada iz hrvatskog tabora ne dolaze baš dobre vijesti. Viroza je, čini se, prodrla. - Duvnjakovo stanje je bolje i vjerujem da će biti na raspolagan­ju, ali općenito zdravstven­o stanje je katastrofa­lno. Četiri su nam trenutno pod temperatur­om. Karačić, Maraš, Srna i Mamić i pitanje je tko će biti spreman, izvijestio je izbornik Goran Perkovac koji je dao odmah dobar primjer reprezenta­cije koja igra s "kraćom klupom".

- Austrija, koja igra s tri i pol igrača, za mene je najbolji primjer da se može. Tko god bude igrao, uvjeren sam da će se pokazati u najboljem svjetlu - rekao je Perkovac, koji razmišlja o pozivima novim igračima.

Zombiji! Tako je izbornik opisao izgled naših rukometaša protiv Mađara. Je li možda nesvjesno dao i novi nadimak našim rukometaši­ma? Ne treba se nitko baviti trivijalno­stima, ali definitivn­o se trebamo pokrenuti. Brže od zombija. K.lacković ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia