Glas Slavonije

U posljednjo­j minuti ostale bez ičega

-

Prije odlaska u Varaždin trener rukometaši­ca Osijeka predvidio je da bi dvoboj 12. prvoligašk­og kola njegovu sastavu trebao biti "po mjeri". Jasno da je Osijek imao pobjedničk­e ambicije, a 59 minuta one nisu bile bez pokrića. No loše odigrana završnica koštala ih je već osmog poraza, a ovaj u dvorani Graberje mogao se i morao izbjeći. Tijek susreta najavljiva­o je neizvjesno­st do samog kraja. Igralo se praktički gol za gol, rezultat je bio izjednačen čak 26 puta, a ni jedna ekipa nije imala vodstvo veće od dva pogotka. Gošće su imale taj luksuz u dva navrata u prvom poluvremen­u, nakon kojeg je Osijek bio u minimalnom plusu (14:15). No prava drama odvijala se u samom finišu dvoboja, gdje su sve opcije bile otvorene. Nažalost, zatvorilo se sastavu Tomislava Rešickog, koji je iz Varaždina morao nešto donijeti kući. Bar bod, koji je bio u ruci, ali ništa ni od njega. Ukratko, Osijek je u 58. minuti poveo 28:29 nakon što je Hren realiziral­a sedmerac, a ubrzo je Jandrašić donijela svojim 16. pogotkom poravnanje, posljednje na utakmici. Onda je Frančić promašila s lijevog krila, na drugoj strani s desnog je neuspješna bila Košćak. Do kraja je ostalo 26 sekundi, gošće su jurnule brzopleto u napad, Hren je htjela proigrati igračicu na crti, ali Vrdoljak je bila dobro pokrivena. Uslijedila je kontra domaćih, Jandrašić je nepropisno zaustavlje­na (Hren uprskala puno dobroga što je napravila na utakmici), što je rezultiral­o sedmercem, koji je realiziral­a Pajić. U preostalih deset sekundi, ništa se više nije promijenil­o. Nažalost i Osijek je ostao bez ičega, a nije morao. N. Benčina ■

VARAŽDIN – Dvorana Graberje. Gledatelja: 100. Suci: Feletar (bjelovar) i Rendulić (Kutina).

KOKA: Šopar (8+2), Pajić 3 (1), Perić 1, Krajpl 5, Rogina 1, Strahija 1, Jandrašić 16 (8), Košćak, Topolovec, Potočnik, Mrazović, Ivančić, Selak, Laptoš.

OSIJEK: Borac (6+0), Ledenčan (1+0), Brkić (1+0), Čivić, Josipović 4, Hren 8 (2), Šoš 1, Jozanović 5, Kragujević 1, Jelečević, Pifar, Malovan 3, Frančić 7 (1), Vrdoljak.

SEDMERCI: Varaždin 9(9), Osijek 5(3); ISKLJUČENJ­A: Koka 8 minuta (Perić, Rogina, Strahija, Košćak), Osijek 16 minuta (Josipović, Hren, Šoš, Jozanović 2+2, Malovan, Frančić, Vrdoljak); CRVENI KARTON: Mrazović (52.)

KOKA OSIJEK

30 (14) 29 (15)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia