Glas Slavonije

Mia nije trčala, ali i ovaj je put pokupila nagrade

-

Atletski klub Slavonija-žito ponovno je dodijelio posebna priznanja svojim najistaknu­tijim članovima i trenerima. Priznanja su za atletičark­e i atletičare dodijeljen­a po dobnim kategorija­ma za ono što su napravili u protekloj, 2023. godini.

Tako su za najbolje u mlađekadet­skoj konkurenci­ji proglašeni Leonarda Vrhovac i Dominik Matoković, a kod starijih kadetkinja i kadeta Marija Sajter i Stjepan Tarcal. Među mlađim juniorkama i juniorima dominirali su sjajna Mia Wild te Roko Dimić, a u onoj nešto starijoj juniorskoj kategoriji prednjačil­i su Lorena Faktor i Leonarda Patača te Karlo Salaj i David Kurtek. U konkurenci­ji mlađih seniorki i seniora najistaknu­tije rezultate imali su Melani Bosić i Ivan Paravac, dok su to kod seniorki i seniora ostvarili Sara Aščić Horvat.

AK Slavonija-žito dodijelio je i priznanje trenerima Zoranu Tadiću i Krešimiru Dumančiću za šest postavljen­ih državnih rekorda u radu s paraatleti­čarom Marinom Županoviće­m. Isto tako i Atili Salaju koji je svoj rad ugradio u tri hrvatska rekorda Stjepana Tarcala, dakako i Saši Šešumu, treneru najbolje atletičark­e osječkog kluba Mije Wild. Šešum je vezan čak uz 16 državnih rekorda, a njegova učenica Mia postavila je rekord prvenstava na Europskom olimpijsko­m festivalu mladih. Njih su dvoje zajednički zaslužili i posebno klupsko priznanje upravo za drugo uzastopno zlato na EYOF-U u Mariboru i rekordno istrčano vrijeme na tom natjecanju. Nagrađen je i već spomenuti paraatleti­čar Marin Županović iza kojeg je odlična sezona u kojoj je rušio i Ivan i postavljao rekorde.

NAJBOLJI ČLANOVI KLUBA: Mlađi kadeti/mlađe kadetkinje: DOMINIK MATOKOVIĆ i LEONARDA VRHOVAC; Stariji kadeti/starije kadetkinje: STJEPAN TARCAL i MARIJA SAJTER; Mladi juniori/mlađe juniorke: ROKO DIMIĆ i MIA WILD; Stariji juniori/starije juniorke: KARLO SALAJ i DAVID KURTEK te LEONARDA PATAČA i LORENA FAKTOR; Mladi seniori/mlađe seniorke: IVAN PARAVAC i MELANI BOSIĆ; Seniori/seniorke: IVAN HORVAT i SARA AŠČIĆ; Treneri: KREŠIMIR DUMANČIĆ i ZORAN TADIĆ (treneri Marina Županovića); ATILA SALAJ (trener Stjepana Tarcala); SAŠA ŠEŠUM (trener Mije Wild); Posebna priznanja: SAŠA ŠEŠUM i MIA WILD, MARIN ŽUPANOVIĆ za postignute državne rekorde i rezultate u 2023. godini. I. Li. ■ brojne hrvatske

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia