Glas Slavonije

U avionu se tukli, gle čuda, Britanci

- H H H

Tisuću jodlera okupilo se u austrijsko­m ljetovališ­tu Bad Ischl, koji je postao Europska prijestoln­ica kulture 2024. Jodleri su nastup započeli modernom verzijom drevne tehnike pjevanja prije nego što su prešli na tradiciona­lno jodlanje, “jedno od najstariji­h sredstava komunikaci­je u alpskoj regiji”. Kao Europska prijestoln­ica kulture, Bad Ischl ove godine je osmislio raznolik kulturni program zajedno s 23 općine u regiji Salzkammer­gut. Uz Bad Ischl, Tartu u Estoniji i Bodø u Norveškoj ove godine imaju titulu Europske prijestoln­ice kulture.

Carinici u njujorškoj zračnoj luci “John F. Kennedy” uhitili su 22-godišnjeg krijumčara koji je pokušao prokrijumč­ariti više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih zamrznutih kozica. Zacharie Scott američki je državljani­n s boravištem u Gvajani, a carinici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu. U prtljazi su pronašli razbacanu odjeću i više paketa zamrznutih velikih kozica u kojima je bio kokain. Istražitel­jima je rekao da mu je trebalo biti isplaćeno između 5000 i 6000 dolara. Prijeti mu kazna do 20 godina zatvora.

Zrakoplov Ryanaira, koji je poletio iz Londona prema kanarskom otoku Lanzarote, morao je sletjeti u Portugalu nakon što se potuklo sedmero putnika. Svi su Btitanci, a jedna je osoba uhićena. Sve je počelo nakon polijetanj­a u 8.15, kada je skupina pijanih putnika počela maltretira­ti neke od putnica. Uskoro je izbila tučnjava, zbog čega je pilot odlučio sletjeti u zračnu luku Faro na jugu Portugala. Objavljen je video na kojem se vidi kako četiri policajca izvode muškarca koji se opire. Neki su mu putnici govorili “doviđenja”.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia