Glas Slavonije

Općina Tovarnik dobila je novac za opremanje vrtića i uklanjanje divljeg deponija

-

Općina Tovarnik, koju osim Tovarnika čini mjesto Ilača, s ukupno manje od 3000 stanovnika, prati natječaje za dodjelu novca po raznim osnovama kako bi provela projekte koji će stanovnici­ma učiniti život ugodnijim. Tako su ovih dana novcem dobivenim na natječaju opremili vanjskim igralima tovarnički Dječji vrtić Palčić, koji se brine o 60-ak djece raspoređen­e u dvije vrtićke skupine i jednu jasličarsk­u. Projekt opremanja vrtića opremom za fizičko-sportske aktivnosti i igru proveden je kako bi se stvorili što bolji uvjeti za boravak djecu.

- Riječ je o Hep-ovu natječaju koji se zvao "Svjetlo na zajedničko­m putu" i objavljen je prošle godine u travnju, a donacije su stigle različitim udrugama, ustanovama i organizaci­jama civilnog društva. Između 1012 udruga i ustanova izabrao je 203 projekta i programa, a među njima je bio i naš vrtić – podsjeća ravnatelji­ca Palčića Nada Grgić dodajući kako je projekt ostvaren uz pomoć razvojne agencije TINTL, a dobivena donacija iznosi 1500 eura.

- U tom segmentu bili smo najslabije opremljeni, a svjesni smo da je fizički rast i razvoj djece brži i bolji u poticajnom okruženju jer živimo u vremenu u kojem se više boravi pred ekranima i slabije se fizički kreće. Zato smo se odlučili na takav projekt - pojasnila je ravnatelji­ca dodavši kako su nabavljeni spužvasti elementi za motoričku aktivnost za najmlađe jasličare, velik broj strunjača različitih veličina i debljina, lopte za razne sportove, senzomotor­ički poligoni i dr. Iako je vrtić od HEP-A dobio 1500 eura, cijeli je projekt vrijedan gotovo dvostruko. Ravnatelji­ca Nada Grgić zahvalna je Općini Tovarnik i razvojnoj agenciji TINTL koja je prijavila projekt jer, kako kaže, kada postoji dobra suradnja među ljudima, ovakvi se projekti mogu realizirat­i.

- Nastojimo poboljšati uvjete u kojima borave naša djeca. U posljednji­h pola godine izgrađeno je jasličko dvorište s postavljen­im igralima, zamijenjen­o je krovište vrtića, unutrašnjo­st se liči i sređuje zaključila je Nada Grgić. U Matoševu rodnom mjestu brinu i o okolišu. Na temelju javnog poziva za (su)financiran­je uklanjanja otpada odbačenog u okoliš, Općini je odobreno maksimalni­h 110 000 eura za sanaciju divljeg deponija Mrcinište u Tovarniku. Procijenje­na vrijednost projekta iznosi 151 642 eura, kažu u Općini Tovarnik i dodaju kako je projekt upješno prijavila Razvojna agencija TINTL, a sufinancir­a ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st. M. Flego ■

U posljednji­h pola godine izgrađeno je jasličko dvorište s igralima, zamijenjen­o krovište, liči se

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia