Glas Slavonije

Čokaj je blizu Opus Arene

Na obzoru je dolazak triju novih igrača, a prvi od njih bit će Enis Čokaj, koji dolazi na posudbu

- Dalibor Keler

Nogometaši Osijeka danas će opet biti na okupu, nakon što im je trener Zoran Zekić dao dva dana odmora po povratku s priprema iz Novigrada.

Iako su zimske pripreme bile kratke, radilo se tek nešto više od tri tjedna, Zekić je mogao biti zadovoljan kako je njegova momčad izgledala u susretu s Fehervarom, koji je bio "generalka" uoči starta u drugi dio sezone, koji će Osijek imati u subotu na svojoj Opus Areni protiv Rudeša.

Stiže Čokaj

Posljednji­h dana boravka u Novigradu pojavile su se priče o mogućim pojačanjim­a. Nakon što je sportski direktor Jose Boto dubinski snimio situaciju u prvoj momčadi, i nakon razgovora s trenerom Zoranom Zekićem, odlučio je krenuti u akciju iako je bilo govora kako se ove zime ne treba očekivati revolucion­arne stvari vezane uz prijelazni rok.

- Rekao sam kako nećemo srljati i dovoditi igrače pod svaku cijenu, ali to ne znači da nećemo raditi baš ništa. Razgovarao sam s trenerom, imamo vrlo slične poglede na potrebe momčadi, pa ćemo povući neke poteze - komentirao je, pomalo zagonetno, Jose Boto. U svakom slučaju, Zekiću je predočio rješenja koja je pronašao za dvije pozicije koje bi doista trebalo popuniti. Riječ je o veznjaku i centralnom napadaču, a zasad su na vidjelo izišle tek informacij­e kako se radi o tamnoputim igračima. Možemo pretpostav­iti kako oni odgovaraju Zekićevim idejama, posebno kada su u pitanju motoričke sposobnost­i. Više o tim novim igračima moglo bi se znati za koji dan, prvo bi se trebala rasplesti priča oko dolaska Enisa Čokaja na posudbu. Osijek je još ljetos bio zaniteresi­ran za njega, tema je aktualizir­ana odmah po završetku jesenskog dijela sezone, a konanerovi­m čan epilog mogla bi dobiti danas. Osijeku će se, čini se, isplatiti strpljenje koje je pokazao u tom slučaju. Čokaj bi danas trebao odraditi liječnički pregled.

Strpljenje s mladima

I dok čeka pojačanja, Zekiću su puna usta mladih igrača. Sedam juniora vodio je na pripreme. Gotovo svi oni već su debitirali na prvoligašk­oj sceni, ali se unatoč tre

Enis Čokaj iz dana kada je nosio dres Lokomotive pohvalama tijekom priprema vidjelo kako se svi oni tek trebaju razviti u ono što Zekić, a i svi u klubu, priželjkuj­e. Svi su pokazali visoku razinu želje i zalaganja tijekom priprema, no kako bi danas-sutra postali nositelji igre Bijelo-plavih, trebat će još dosta raditi s njima. Zekić voli odvojiti vrijeme za svoju mladost i nije mu teško usavršavat­i njihove individual­ne kvalitete. Većinu njih su navijači Osijeka već imali prilike vidjeti u prvoligašk­oj akciji. Veznjak Marin Prekodrava­c ima status standardno­g prvotimca, ofenzivci Filip Živković i Anton Matković participir­ali su određenom broju susreta, a Dominik Babić debitirao je za prvu momčad još prije. Taj trenutak još nisu doživjeli centralni branič Krešimir Vrbanac i dva centralna napadača Amar Zahirović i Ivan Baković. Zekić je posebno istaknuo dvojicu - Vrbanca i Babića, koji jesenas nisu participir­ali u prvoj momčadi. Moramo priznati kako je Vrbanac ugodno iznenadio i nas, a od Babića smo, nakon što se oporavio od teže ozljede, očekivali potvrdu talenta, zbog kojeg se ne tako davno digla prilična prašina jer je za njega bio zainteresi­ran Hajduk. Osijek u svima njima ima budućnost, samo je pitanje koliko će ih dugo uspjeti sačuvati od ponuda inozemnih klubova. Na to je pitanje jasan odgovor dao Boto:

- To je dio posla koji spada u moju ingerencij­u. Meni je puno srce kada vidim potencijal u mladim igračima, a ovdje ga zaista ima. Mladi igrači ne bi trebali prerano odlaziti iz Osijeka jer ovdje imaju baš sve što je potrebno za njihov razvoj. Jasno, dođe trenutak kada trebaju otići, ali on se ne bi trebao dogoditi sve dok se igrački do kraja ne isprofilir­aju poručio je Boto i time dao do znanja kako će upotrijebi­ti sve svoje vještine u zadržavanj­u tih talentiran­ih mladića u osječkom okruženju.

Bolju vijest klub i njegovi navijači teško da su mogli dobiti... ■

Nakon što su završile pripreme u Novigradu, trener Zoran Zekić posebno je zadovoljst­vo izrazio načinom na koji su ih odradile mlade snage. Osim toga, šef struke Bijelo-plavih najavio je kako će tijekom proljetnog dijela sezone težiti promociji još ponekog telenta iz Škole nogometa, a najavio je da će radu s prvom momčadi priključit­i i ponekog kadeta.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia