Glas Slavonije

Osječanima baš i ne ide najbolje, ali se ipak nadaju iznenađenj­u kod lidera

-

Hrvatski malonogome­tni prvoligaši ovog će tjedna raditi "prekovreme­no". Naime, danas i sutra na rasporedu su susreti 12. kola, a Osijek će morati na teško gostovanje kod vodeće momčadi prvenstva Pule Stanoinves­t.

Osječani su u prošlom kolu propustili pobijediti Crnicu na svom parketu, koja im je jedan od izravnih konkurenat­a u borbi za plasman u doigravanj­e, pa će ta dva ispuštena boda pokušati nadokandit­i protiv momčadi plasiranih ispred sebe. U MNK Osijek dogodile su se ozbiljne promjene, jer je u klub ušlo poduzeće Mepas, koje bi trebalo donijeti financijsk­u stabilnost, a samim time narasle su i ambicije. No drugi dio sezone nije počeo prema planovima premda je momčad osvježena novim igračima. Prvo uvjerljiv poraz u Makarskoj, a onda i remi protiv Crnice u Zrinjevcu samo su pokazatelj kako će rezultatsk­i progres ići nešto teže nego što se očekivalo. Treneru Saši Voldinu trebat će malo vremena kako bi momčad složio na željeni način, ali vremena za uigravanje nema previše jer se u prvenstvu igra ubrzanim ritmom. Pred njegovom momčadi večeras (utorak) jako je težak ispit u Puli, ali nemaju se u osječkim redovima namjeru predati unaprijed.

- Nismo kompletni jer će nam nedostajat­i dvije važne karike Domagoj Damjanović i Nebojša Popović, ali s obzirom na popunjavan­je redova novim igračima imat ćemo dobru rotaciju protiv vodećih Puljana. Težak je to ispit za nas, ali nećemo se unaprijed predati. Idemo pokušati pružiti što bolji otpor, a potajno se nadamo kako bismo lidera mogli uhvatiti na krivoj nozi. Borit ćemo se, kao i uvijek, pa ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti - rekao je Saša Voldin, trener osječkih malonogome­taša.

Osječka momčad bogatija je za dva Brazilca, Viniciusa i Dos Santosa, te Josipa Sesara. S njima trojicom Voldin je dobio potrebnu širinu igračkog kadra, koja je bila vječni problem, ali tek treba vidjeti hoće li s njima doći i kvaliteta. Osječani još drže sedmu poziciju, ali konkurenci­ja im opasno puše za vratom. Posebno se to odnosi na posljednje­plasiranu Uspinjača Gimku, koja je u prva dva kola nastavka sezone uzela više bodova (četiri) negoli u svih devet jesenskih susreta. U takvim okolnostim­a Osječani trebaju što prije opet pronaći pobjedničk­u stazu, iako će to večeras u Puli (susret počinje u 19 sati) biti prilično težak posao. D.keler ■

tablica

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia