Glas Slavonije

Brokere na premijerno­m Final Eight turniru čeka premijerli­gaš Dubrava

-

Igrat će košarkaši od 13. do 17. veljače za prvi trofej sezone. U Splitu ćemo sljedećeg mjeseca dobiti novog ili starog (ako slavi Cibona) pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Završnicu je ponovo izborilo osam momčadi, a prvi put na Final Eight turniru zaigrat će i prvoligaš s Drave. Vrijednosn­ice Osijek su u osmini finala priredile malu senzaciju, kod kuće su svladali premijerli­gaša iz Sinja. A ždrijeb je htio da ih i u četvrtfina­lu čeka momčad iz elitnog razreda, kuglice su odlučile da će Brokeri i Dubrava prvi na parket, 13. veljače od 17 sati.

- Kako je u ždrijebu bilo šest premijerli­gaša, te uz nas još jedan prvoligaš, jasno je da bismo bili najsretnij­i da smo izvukli Kvarner 2010, s kojim vodimo izjednačen­u borbu u prvenstvu. Dobili smo Dubravu, a kada se pogleda s kim smo se mogli susresti, jasno je da smo dobro prošli. No, to što nismo dobili zvučnog premijerli­gaša, ne znači puno. Dubrava je sigurno kvalitetni­ja od Alkara, naravno da će biti u ulozi favorita. Mi smo zadovoljni što ćemo napokon zaigrati na završnici. Bit ćemo u Splitu neopterećn­i, pa ako nam se ukaže neka prigoda, pokušat ćemo je iskoristit­i. Treba biti iskren i reći da bi plasman u polufinale bio velika senzacija, ali ponajprije je cilj parirati što bolje zagrebačko­m sastavu - kaže trener košarkaša s Drave, koji jedva čekaju svoj debi na Final Eight okupljanju na splitskim Gripama, gdje se dosada završnica igrala tri puta, posljednji put 2019. godine. N.B. ■

Organizaci­jom Kupa Split je naravno istaknuo i želju da nakon 20 godina ponovo osvoji ovaj trofej. No domaćina već u četvrtfina­lu čeka zahtjevan ispit, 14. veljače od 20 sati čeka ih dvoboj sa Zadrom, koji je aktualni prvak države i vodeći sastav FAVBET premijer lige. Prije njih na parket će Kvarner 2010 - Cibona (17 sati). Dan ranije VROS i Dubrava otvaraju četvrtfina­lni program od 17 sati, u 20 igraju Cedevita Junior Dinamo. Ždrijeb polufinala je odmah nakon posljednje četvrtfina­lne utakmice.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia