Glas Slavonije

Maro Joković nije ni fizički ni psihički spreman

-

Nema odmora za hrvatske vaterpolis­te. Nakon što su u Zagrebu osvojili srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, Barakude nastavljaj­u pripreme za svjetsku smotru koja se od 5. do 17. veljače održava u Dohi. Nakon što su u finalu Eura izgubili od Španjolske, izbornik Ivica Tucak momčadi je dao nekoliko dana slobodno, a onda je krenula akcija za Dohu.

- Nakon nekoliko dana odmora, idemo dalje jer čekaju nas novi izazovi. Sve ono što je bilo jučer, moramo ostaviti iza sebe. Danas moramo biti bolji nego jučer, a sutra bolji nego danas. To je jedini put u sportu. Biti ponosni na učinjeno, te puni htijenja, želje i samopouzda­nja okrenuti se novim izazovima. Čeka nas velika obveza, Svjetsko prvenstvo u Dohi na kojem se vadi viza za Pariz, odnosno Olimpijske igre, i to je naš prvi cilj u Dohi. Vjerujem da imamo snage i kvalitete za to – rekao je izbornik Tucak. U ponedjelja­k su započele pripreme u Rovinju, za tu priliku izbornik je objavio popis od 16 igrača koji će se pripremati u Istri. Za razliku od popisa za Europsko prvenstvo, na njemu nema drugog golmana Tonija Popadića te Luke Bukića. Obojica imaju zdravstven­ih problema i moraju na operaciju. U Tuckovu kadru nema ni našeg iskusnog vaterpolit­a Mare Jokovića, koji je, unatoč tome što ima 36 godina, bio velika želja izbornika.

- Razgovarao sam s njim i rekao mi je da u ovom trenutku nije ni fizički ni psihički spreman, pa sam odlučio ne mijenjati ovu uigranu momčad, izuzev Popadića i Bukića, koji su riskirali zdravlje kako bi bili s nama na EP-U - rekao je Tucak u razgovoru za HTV.

Nakon priprema u Rovinju Hrvatska kreće u Dohu, gdje će prvu utakmicu igrati s Australijo­m.

Igrači za SP: Marko Bijač, Mate Anić, Jerko Jurlina (vratari); Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar (centri); Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela (braniči); Konstantin, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović (napadači). I. Li. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia