Glas Slavonije

Najbolji u 2023. Lena, Tin, karatašice i nogometaši

- H

Gimnastiča­r Tin Srbić i tekvondaši­ca Lena Stojković proglašeni su najboljim sportašima Hrvatske u tradiciona­lnom, 72. izboru Sportskih novosti. U izboru je sudjeloval­o 237 novinara iz 49 redakcija, a svečanost dodjele nagrada održana je u studiju HRT-A "Anton Marti" u Zagrebu, u nazočnosti brojnih sportskih djelatnika i uzvanika. Najboljom sportašico­m Hrvatske proglašena je svjetska prvakinja u tekvandou Lena Stojković. Mlada 22-godišnja Splićanka slavila je sa 165 bodova ispred sugrađanke i vlasnice svjetske i europske bronce u džudu Barbare Matić, koja je skupila 63 boda. Treća je bila najbolja hrvatska atletičark­a Sandra Perković sa šest bodova. U muškoj konkurenci­ji slavio je gimnastiča­r Tin Srbić, zlatni na kontinentu i srebrni na svijetu. Srbić je pobijedio sa 148 bodova ispred svjetskog i europskog prvaka u gađanju letećih meta Giovanija Cernogorza sa 71 bodom, a treći je bio tenisač Ivan Dodig s 10 bodova. - Hvala svima što su opet glasali za mene. Iznimna je čast biti među svim ovim imenima - kazao je 27-godišnji Srbić, koji je ovu nagradu osvojio četvrti put, osvrnuvši se na glavno natjecanje ove godine, OI u Parizu.

- Pokušat ću opušteno i spremno dočekati Olimpijske igre. Ne volim najave, potrudit ću se biti u top-formi, pa što bude. U Parizu možemo očekivati da će Japanci i Kinezi biti "ludi", a mi ostali pokušati ih napasti. Nagrada za najbolju ekipu pripala je karatašica­ma, koje su prošle godine osvojile ekipno srebro na EP-U i broncu na SPU. Na kraju su slavile s 89 bodova ispred kuglačke reprezenta­cije (76) i parastolno­tenisačica Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić Vincetić (33).

Sedmi put momčadi godine proglašena je nogometna reprezenta­cija Hrvatske, koja je prošle godine osvojila srebro u Ligi nacija i izborila plasman na Euro 2024. Vatreni su pobijedili sa 132 glasa ispred braće Martina i Valenta Sinkovića, koji su lani bili zlatni na EP-U i srebrni na SP-U, a skupili su 100 bodova. Treća je bila samostrels­ka reprezenta­cija. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia