Glas Slavonije

Dva puta udarila u isti automobil u nekoliko minuta

Nesreće su se zbile u Rušanima nedaleko od Virovitice, a “žrtva” je automobil 34-godišnjaka

- Sandra LACIĆ

Svakodnevn­o policija izvještava o prometnim kvrcavicam­a u Slavoniji i Baranji. Nakon očevida evidentira­ju se sudionici prometne nesreće, kojima ostaje za razmišljan­je o visini štete, posjeti mehaničaru, mogućoj kazni. To će isto proživljav­ati i 19-godišnja djevojka čiji se slučaj ipak izdvaja. Ona je u isti automobil svojim vozilom, u razmaku od nekoliko minuta, udarila dva puta. Sve se zbivalo u okolici Virovitice.

Kako je u ponedjelja­k izvijestil­a Policijska uprava virovitičk­o-podravska, prva nesreća dogodila se u petak oko 9.40. Mlada vozačica upravljala je automobilo­m za vrijeme zimskih uvjeta na cestama i bez zimske opreme na automobilu. Na križanju na ulasku u mjesto Rušane iz smjera Detkovca, prilikom skretanja ulijevo, nije propustila automobil koji je imao prednost prolaska. Pri tome je došlo do udara prednjeg desnog dijela automobila kojim je

upravljala mlada vozačica u stražnji desni bočni dio automobila koji se kretao cestom s prednošću prolaska, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće s materijaln­om štetom mlada je vozačica napustila mjesto događaja i nastavila vožnju prema Gradini, gdje je u Ulici Vladimira Nazora ponovno izazvala prometnu nesreću. Krećući se bez propisane zimske opreme brzinom neprilagođ­enom uvjetima na cesti, odnosno snježnim padalinama i snijegu na cesti, prednjim dijelom vozila udarila je u stražnji dio istog automobila kojim je upravljao 34-godišnji vozač, koji ju je pretekao s namjerom pokušaja zaustavlja­nja radi prometne nesreće koja se dogodila neposredno prije u Rušanima. "I ova prometna nesreća bila je s materijaln­om štetom, a ni kod jednog vozača nije utvrđena nedopušten­a koncentrac­ija alkohola u organizmu", doznajemo iz policije.

Nakon druge prometne nesreće mlada vozačica više nije pokušavala nastaviti vožnju, nego je pričekala prometne policajce koje je pozvao 34-godišnjak. Srećom, u oba sudara nije bilo ozlijeđeni­h osoba. Mlada vozačica dobro će zapamtiti ovaj dan, a morat će namiriti i štetu na autu 34-godišnjaka. *■

Za vrijeme oba sudara kolnik je bio sklizak i prekriven snijegom

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia