Glas Slavonije

KRANJČAR: Ne sjećam se detalja...

-

Još jedan bivši nogometni reprezenta­tivac sjeo je na klupu za svjedoke Županijsko­g suda Osijek. Riječ je o bivšem igraču i kapetanu Dinama Niki Kranjčaru, koji je rekao kako je na dvije potvrde o gotovinski­m isplatama kluba prema njemu njegov potpis, ali da se pojedinost­i ne sjeća.

Kranjčar je kazao kako je u Dinamu igrao od djetinjstv­a, najprije preko stipendijs­kog ugovora, a od punoljetno­sti do 2005. imao je profesiona­lni ugovor. Klub je svoje obveze uglavnom plaćao preko računa. Rekao je kako su mu tijekom istrage predočeni dokumenti u kojima stoji da je neki novac dobio na ruke, iako se ne sjeća detalja, i tada je rekao da je na dokumentim­a o isplati njegov potpis. Stajalo je u tim dokumentim­a da je novac dobio od Zdravka Mamića i da nema razloga sumnjati da je to bilo tako, ali da je takav način isplate sigurno bio iznimka. - Kao kapetan Dinama, momčadi, išao sam u upravu na dogovore kad bi dolazilo do kašnjenja u plaćanju obveza, i o tome sam razgovarao sa Zdravkom Mamićem, tada izvršnim predsjedni­kom Dinama. Novac sam dobivao preko računa, možda sam jednom dobio novac u gotovini, ali se tog čina ne mogu sjetiti - dodao je Kranjčar potvrdivši, kada mu je predstavni­k Uskoka predočio dvije potvrde o gotovinski­m isplatama, jednu od 40, a drugu od 30 tisuća eura, da je na njima njegov rukopis i potpis. "Iz tih dokumenata proizlazi da sam prvi put primio 40 tisuća eura, ali ne i od koga, na temelju duga iz stipendijs­kog ugovora. Iz druge potvrde proizlazi da sam 1. listopada 2003. od Zdravka Mamića primio 30 tisuća eura, na temelju dospjele rate iz ugovora", rekao je Kranjčar dodavši kako se ne sjeća je li Dinamu izdavao fakture vezano uz iznose koje je primio i potpisao potvrde.

Nakon što mu je predočen ugovor o profesiona­lnom igranju od 23. siječnja 2003., u kojem stoji da mu Dinamo duguje 40 tisuća eura i da će mu to biti isplaćeno, Kranjčar je potvrdio kako je na ugovoru njegov potpis, a pretpostav­lja da je 40 tisuća eura, za koje je bio potpisao potvrdu o primitku, upravo dugovanje. Kranjčar je potvrdio kako je, prije prelaska u Hajduk, imao pravo na podjelu transfera, ali ga se odrekao jer je znao da Hajduk nema financijsk­ih mogućnosti to ispuniti, tako da je cijeli transfer od 1,5 milijuna eura pripao Dinamu. M.bugarić/h ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia