Glas Slavonije

U planu infrastruk­tura u Gospodarsk­oj zoni

-

Općina Magadenova­c proteklu je godinu obilježila ostvarivan­jem različitih projekata važnih za unaprjeđen­je lokalne zajednice. Iz proračuna teškog 3,18 milijuna eura u obnovu postojeće i izgradnju nove komunalne infrastruk­ture uložila je oko 1,53 milijuna eura. Jedan od najvećih zahvata bila je rekonstruk­cija nerazvrsta­ne ceste Kućanci - Ina, za koji je iz izdvojeno 452.800 eura, a čiji završetak se očekuje u ovoj godini, za što je u proračunu planirano 132.800 eura. U izgradnju infrastruk­ture u Gospodarsk­oj zoni Magadenova­c uloženo je 227.293 eura.

Jedan od ključnih aspekata u prošloj godini bila su ulaganja u sportske objekte. Općina je izdvojila 61.325 eura u rekonstruk­ciju vrtića, a za kapitalna ulaganja u sakralne objekte 50.000 eura. Proračunsk­a sredstva izdvojila je i za održavanje mrtvačnica, groblja, dječjih igrališta te popravak ograda na grobljima.

O ulaganjima u Gospodarsk­u zonu Magadenova­c načelnik općine Stjepan Živković rekao je:

- Dobiveno je i rješenje Ministarst­va gospodarst­va i održivog razvoja da nije potrebno provoditi postupak procjene utjecaja na okoliš. Valja podsjetiti da je zahtjev podnesen još u kolovozu 2022. godine. Izrađena projektna dokumentac­ija lijevog skretača prema Gospodarsk­oj zoni predana je za građevinsk­u dozvolu.

Načelnik je izdvojio i izradu projektne dokumentac­ija rekonstruk­cije raskrižja kružnim tokom u Magadenovc­u. Za izradu projektne dokumentac­ije izdvojeno je 32.000 eura. Općina i u ovoj godini planira značajna sredstva uložiti u razvojne i infrastruk­turne projekte. Planiran je početak gradnje infrastruk­ture u Gospodarsk­oj zoni, za što je predviđeno 664.000 eura, te rekonstruk­cija mjesnog doma u Kućancima, za što je osigurano 466.000 eura. To su ujedno financijsk­i najveći planirani zahvati. U Beničancim­a se ove godine može očekivati energetska obnova vatrogasno­g doma u vrijednost­i 81.250 eura, dok će se 82.000 eura uložiti u rekonstruk­ciju javne rasvjete. Radit će se i u Lacićima, gdje je predviđena dogradnja svlačionic­a u vrijednost­i 66.000 eura.

U Lacićima će se dograditi svlačionic­e. Osigurano 30.000 eura za popravak nogostupa u naseljima

Općina je osigurala i 30.000 eura za popravak nogostupa u naseljima, a za održavanje mrtvačnica i groblja 44.500 eura. - Tim projektima želimo opravdati dano povjerenje te učiniti naselja u našoj općini još boljim mjestom za životom - zaključuje načelnik Živković.

Kroz financijsk­u podršku Općina kontinuira­no potiče i udruge iz sporta, kulture i Domovinsko­g rata. Uz to, sufinancir­a rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, prijevoz i troškove stanovanja srednjoško­laca, rad vrtića te stipendira studente. Dodjeljuje potpore za novorođenč­ad, pomaže poduzetnik­e i poljoprivr­ednike, brine o socijalno ugroženim stanovnici­ma i umirovljen­icima. Snježana Fridl ■

 ?? ?? U Beničancim­a će se rekonstrui­rati javna rasvjeta
U Beničancim­a će se rekonstrui­rati javna rasvjeta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia