Glas Slavonije

Prodaja meda veća, pčelari konkurentn­i

-

Na izvještajn­oj skupštini Pčelarske udruge "Vukovar 91", koja broji 44 pčelara, rečeno je kako surađuju s brojnim udrugama i nizom institucij­ama, i to ne samo s područja Vukovarsko-srijemske županije već i šire. Kako je rekao predsjedni­k udruge Ivan Dumendžić, prošle godine naglasak je stavljen na prodaju meda na veliko te na suradnju s Veleučiliš­tem "Lavoslav Ružička" Vukovar u svrhu edukacije članova udruge u području marketinga, financija i brendiranj­a.

- Mi smo manja udruga, ali dobro funkcionir­amo, dobro smo se integriral­i u društvo, imamo velike i male projekte, a svoje proizvode plasiramo od vrtića i škola do trgovačkih centara i smatram da nam je to veliki plus. Svoje proizvode obogatili smo dodanom vrijednost­i i možemo opstati na tržištu – rekao je Dumendžić dodajući kako je iz godine u godinu potražnja za medom sve veća kao i za ostalim domaćim proizvodim­a.

Izuvještaj­noj skupštini nazočio je i vukovarski gradonačel­nik Ivan Penava i istaknuo kako već niz godina svjedoči njihovom kvalitetno­m radu i sveobuhvat­nom pristupu pčelarstvu.

- Preko niza projekata vukovarski pčelari u suradnji s obrazovnim institucij­ama, od dječjih vrtića do sveučilišt­a, uvelike doprinose našoj lokalnoj zajednici. Otvaranjem punionice meda u Vukovaru te suradnjom s gospodarst­venicima odnedavno svoje medne proizvode plasiraju i u maloprodaj­ne lance, što je veliki iskorak u poslovanju malih proizvođač­a - rekao je Penava.

Grad Vukovar je u 2023. godini preko nepovratni­h potpora u poljoprivr­edi na području grada Vukovara kroz mjeru 4 – “Očuvanje i povećanje pčelinjeg fonda” za pčelarstvo izdvojio 15 614 eura. M.F. ■

najveći porast

LANI 133 NOVA OBRTA, SADA IH RADI 1272

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia