Glas Slavonije

Vatrogasci su u Crncu pokrenuli društveni život

-

Dobrovoljn­o vatrogasno društvo Crnac prije dvije godine preuzela je mlada ekipa na čelu s predsjedni­kom Danijelom Holešom i odmah se to pokazalo iznimno dobrim i korisnim kako za vatrogastv­o na tom području tako i za društveni život mještana, jer su mladi ljudi pokrenuli niz manifestac­ija i događanja. Tako je i proteklu, 2023. godinu obilježio niz aktivnosti.

- Prošla godina počela je polaganjem vatrogasni­h ispita nakon kojih smo dobili pet novih dočasnika, što je iznimno važno za naš rad, a sredinom godine tri naša operativca položila su vatrogasnu tečaj za rukovanje aparatima za zaštitu dišnih organa. Organizira­li smo i gostovanje učenika osnovne škole u našim prostorima, gdje smo ih upoznali s vatrogasno­m opremom i radom vatrogasac­a te sudjeloval­i na općinskom natjecanju. Društveni život bio je posebna točka našeg rada. Tako smo odmah početkom godine organizira­li više nego uspješne i posjećene, tradiciona­lne Maškare u Crncu, a za Dan općine bili smo organizato­ri prve Čobanijade u Crncu, sve kako bi se mještani okupljali i družili – rekao je Holeš te najavio nastavak svih aktivnosti, a i neke nove.

- Djeca i mladež naša su budućnost i moramo dati sve od sebe da ih prikupimo što više, a već imamo plan i program tog rada. K tomu, i dalje ćemo pohađati sve vatrogasne obuke i tečajeve i vježbe kako bi naši operativci bili što spremniji i obučeniji za stvarne intervenci­je. Također, u skladu s financijsk­im mogućnosti­ma pokušat ćemo omogućiti bar jednom operativcu polaganje za C kategoriju, odnosno za kamion, te nabaviti novu nužnu vatrogasnu opremu. Nastavit ćemo s organizaci­jom događanja, prvo nam dolaze Maškare, a potom u lipnju i 2. Čobanijada, a već sad smo počeli razmatrati mnoštvo ideja za pokretanje novih događaja u našem mjestu – rekao je Holeš. V.G. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia