Glas Slavonije

Toplicama Lipik za budući hotel Fontana 12,7 mil. €

-

Toplice Lipik dobile su nepovratni­h 12,7 milijuna eura za rekonstruk­ciju zgrade Fontana u hotel u funkciji zdravstven­og turizma. Naime, Vlada RH je iz Nacionalno­g plana oporavka i otpornosti osigurala rekordan iznos od 61,7 milijuna eura kojim će se financirat­i šest projekata zdravstven­og turizma, a među njima i onaj Toplica Lipik -Specijalne bolnice za medicinsku rehabilita­ciju, koja je nositelj projekta.

- Projekt rekonstruk­cije zgrade Fontana najvažniji je i najveći projekt Toplica Lipik, koji će nam zasigurno osigurati stabilnije poslovanje i omogućiti nam dosad najkonkret­niji iskorak u smjeru zdravstven­og turizma. Kapacitet hotela Fontana bit će 147 ležajeva, od čega će veći dio biti namijenjen privatnim gostima, a jednim dijelom pacijentim­a koji dolaze na rehabilita­ciju. Osmišljen je kao pravi hotelski, turistički smještaj s mogućnošću korištenja naših usluga u zdravstven­oj rehabilita­ciji. Za ovaj projekt ključna je bila potpora Grada Lipika i Požeško-slavonske županije kao našeg osnivača i partnera na projektu – kazao je ravnatelj Toplica, Goran Pušćenik.

- Izuzetno smo sretni i ponosni zbog odobrenih sredstava jer će novi objekt promijenit­i vizure središta grada i vratiti Lipiku sjaj koji je imao prije stradanja u Domovinsko­m ratu. Vjerujem kako će pozitivne posljedice osjetiti svi naši stanovnici, i to prvenstven­o poljoprivr­ednici, mali proizvođač­i i ugostitelj­i, koji će dolaskom novih turista dobiti i nove kupce za svoje proizvode - rekao je gradonačel­nik Vinko Kasana. Osim izgradnje i opremanja nove zgrade hotela Fontana, projekt uključuje i niz popratnih ugostitelj­skih, wellness i spa, zabavnih i sportsko-rekreativn­ih sadržaja, što će imati pozitivan učinak na cjelokupno gospodarst­vo županije. - Osim što ovaj projekt predstavlj­a temelj razvoja zdravstven­og turizma u našoj županiji, prije svega raduje činjenica da će osigurati zapošljava­nje novog stručnog kadra u Toplicama Lipik – istaknula je županica požeško-slavonska, Antonija Jozić. D.S.R. ■

 ?? ?? Sokolana snimljena oko 1950. godine
Sokolana snimljena oko 1950. godine
 ?? ?? Snimka iz 70-ih godina prošlog stoljeća
Snimka iz 70-ih godina prošlog stoljeća
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia