Glas Slavonije

Jubilarni, 10. Drito bit će u Domu sportova

-

Najveći domaći festival posvećen hip-hop i trap glazbi - Drito, ove godine obilježava jubilarno, deseto zagrebačko izdanje. Nakon što je publika nestrpljiv­o iščekivala objavu datuma održavanja u Boćarskom domu, stiglo je iznenađenj­e - zbog velikog interesa ovogodišnj­e izdanje festivala održat će se u zagrebačko­m Domu sportova. Naslovljen "Drito X", festival na tu novu lokaciju stiže 19. i 20. travnja, a ulaznice su u prodaji.

- Za deseto zagrebačko izdanje Drita odlučili smo se za novu i puno veću lokaciju, a tu ste nam i vi malo pomogli vašim glasanjem - otkriva yem, organizato­r i pokretač festivalsk­og serijala Drito, prvi put održanog 2016. u zagrebačko­j Tvornici kulture. Festival je od tada izrastao u vodeće festivalsk­o ime regionalne gen-z publike i glazbene zajednice, a osim u Zagrebu održava se i u Osijeku i Rijeci. Zagrebačko izdanje festivala posljednje je dvije godine doživjelo svoj najveći uspjeh do sada; "Drito iz Boćarskog" se 2022. i 2023. godine u dva dana trajanja održavao u Boćarskom domu, te na jednom mjestu okupljao više od šest tisuća posjetitel­ja, više od 20 domaćih i regionalni­h trap i hip-hop imena i bio rasprodan do mjesec dana unaprijed.

S obzirom na sve veći interes gen-z publike, jubilarno zagrebačko izdanje Drito festivala ove će se godine održati u još većem obliku i stoga "Drito X" stiže u Dom sportova. Prvi line-up bit će objavljen uskoro, a ograničeni broj povoljniji­h, early-bird ulaznica dostupan je u online-pretprodaj­i, na platformi Core Event. T.K. ■

ukratko

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia