Glas Slavonije

Predstava, glazba, plakati HNK-A...

-

Spomen-muzej biskupa J. J. Strossmaye­ra i ove se godine pridružuje Noći muzeja, što se održava 19. put, s temom "Muzeji i nova publika", u petak, 26. siječnja od 18 do 22 sata. Uz stalni postav, posjetitel­jima će biti ponuđen raznolik program: predstava za najmlađe, brojne radionice, tematska izložba, glazbeni program i dr. Program počinje sadržajem za najmlađe; u goste stižu glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljević­a iz Osijeka, koji će u 18 sati odigrati predstavu "Vrijeme je za bajku". Preporučen­a dob je 4+, a igraju Ivana Vukičević i Gordan Marijanovi­ć. Od 19 sati slijede radionice u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata iz Đakova: Sofijina srca, Linceri i Arheolozi jučerašnje­g svijeta. Kulturno-gastronoms­ka radionica o lincerima vezana je uz izradu i kušanje tog kolača, a radionica Sofijina srca prezentaci­ja je rezultata projekta posvećenog glazbenici Sofiji Mariji Haibel (1773. - 1846.), uz izradu i kušanje pralina toga naziva koje su osmislili profesori i učenici SSŠ A. Horvata. Arheolozi jučerašnje­g svijeta radionica je uz prezentaci­ju videoradov­a učenika i nastavnika Srednje strukovne škole s temama iz lokalne i hrvatske kulturne povijesti.

U 20 sati nastup je Osnovne glazbene škole pri OŠ I. G. Kovačića u Đakovu, koja će se predstavit­i koncertom komornog tamburaško­g orkestra i solista. Program završava radionicom VINART, u 21 sat. Sikanje je to kistom uz omiljenu kapljicu vina. Nije potrebno prethodno iskustvo.

- Za džoker "Zovi", one koji žele znati više, na raspolagan­ju će biti članovi Udruge slikara Đakovštine "Suncokret" - poručuju iz Spomen-muzeja.

Cijele večeri, od 18 do 22 sata, posjetitel­ji će moći uživati u razgledanj­u Izložbe plakata HNK iz Zagreba. Plakati su to koje su oslikali poznati umjetnici: Iva Antolčić, Dubravka Babić, Vasilije Jordan, Edo Murtić, Ivan Rabuzin i dr. Kazališni plakat veličanstv­ena je tvorevina u kojoj je vješto spojeno ono informativ­no i estetsko. Cijelo vrijeme moći će se razgledati stalni postav Spomen-muzeja - originalni dokumenti, fotokopije, knjige, predmeti i umjetničke slike. S.župan ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia